Szülők! Mit szólnátok ehhez?
Lányom majdnem 14.
Szeretne egy minimális tetoválást születésnapjára.
Egy számára nagyon fontos dátumot római számokkal.
Még nem döntötte el hova, viszont azt mondta, hogy a legnagyobb fájdalmakat is eltűri(és én is láttam, kozmetikusnál szeme se rezzent egyszer sem, bármit is ,,művelt,, vele) és hogy szerinte megéri ,,szenvedni,, max 1 óráig, utána ott lesz évekig.
Tudom miért fontos neki az a dátum, és nekem is eléggé az.
Valami tragikus történt, ami mindenkit megviselt, és őt teljes mértékben más emberré tette.
Még mindig nem tudott túllépni, viszont szerinte így túl tud majd lépni, viszont nekem nem annyira tetszik az ötlet, hogy 14 évesen felvarrasson magára valamit.
Ti megengednétek neki?
Várjuk meg a 15-16... éves kort?
Normális válaszokat szeretnék.
Mindig érettebb volt a korához képest, nagyon felelősségteljes, eddig sosem bánta meg egyik döntését sem.
Köszönöm a normális válaszolóknak.
Az imént megkérdeztem tőle, melyek azok a helyek, amelyek szóba jöhetnek, a válasza a következő volt:
Lapocka
Kulccsony
Külső váll
Boka
Csípő
12 évesen volt 170 centi majdnem(1-2 cm híjján) azóta 170 cm maradt.
Nem hiszem, hogy még nő, lehet 2-3 cmt, viszont a cipő ami 2 éve jó volt rá, most is jó(10 éves korába szinte félévente kellett másik, mivel kinőtte, ezért nem is vettünk drága cipőket,,úgyis kinövi,, alapon)
Kevesebb mint fél év van a születésnapjáig, addig még átrágjuk párszor.
Addig is köszönöm a jelenlegi, és következő (normális) válaszokat
Még 14 évesen kicsit én korainak tartom, nekem 17 évesen lett az első. De hát ezek a "mai gyerekek" olyan gyorsan nőknek. 😜 De ha megengedtek egy tanácsot....
Saját tapasztalatból mondom, boka és kulcscsont nagyon fáj(hidd el, bírom a fájdalmat, ezek mégis nagyon érzékeny helyek)
Bár a ti döntsétek, de még 14 éves kislánynak nem hagynám (kizárólag saját véleményem, már ízléstelennek találom)
Lapocka, külső váll rendben van. Esetleg még a tarkón, bordák, belső kar, ahol jól mutatnak az efféle tetoválások.
Sok sikert hozzá. 😁
Higgyétek el van akinek ez segít! Nekem is segített bár én 25 vagyok nem 14. De ilyen esetben minden szó nélkül megengedném sőt el is kísérném, hogy normális helyen készüljön.
Ilyen esetben nem is kérdés! 14 évesen érettebben gondolkodik mint sok más ember ha ott lesz a tetkó ha nem akkor is nyomot hagy a tragédia. Van akinek így könnyebb feldolgozni. A pszichológusoknak ehhez semmi közük 90%uk pénzhajhász kókler akik azért amit fizetsz bele beszéli a gyerekbe a te álláspontod és nem azt nézi, hogy mi a jó a gyereknek hanem honnan fizetnek.
Nincs tetoválásom, nem is tervezek. De józan paraszti ésszel gondolkodom. Ha van egy tragédia az életemben és mondjuk egy tetoválással szeretném ezt "feldolgozni", akkor nem olyan helyre kéne varratni, ahol minden nap láthatom, ha ránézek, akkor erőt merítsek belőle?
Furcsa hogy a kislány olyan helyekre akár javarészt, amik inkább mások számára lesznek láthatóak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!