11 éves fiam állandóan veszekszik a testvérével, mit tegyek?
Mondd meg a kisebbnek, hogy ne menjen be a bátyja szobájába. Érthető, hogy keresi a társaságát, de ebben a korban (meg a kistesóknál gyakran) ez úgy szokott megnyilvánulni, hogy felelsegesen idegesíti a másikat, mert nincs jobb ötlete a figyelemfelhívásra. (Mondom ezt, mint legkisebb testvér.) A nagy pedig már kamaszodik, ilyenkor aztán pláne extrafontos lesz a privát szféra, meg a "hagyjálbékén".
Próbáljatok meg esetleg egyezséget kötni mindkét gyerek bevonásával, hogy pl. minden nap X időt töltsenek együtt, videojátékozzanak vagy focizzanak, vagy valami, de azon túl legyen a nagy békén hagyva.
Mondjuk rászólhatnál a kiskölyökre, hogy szálljon le a testvéréről.
Én megőrültem volna, hogyha a 6 évvel fiatalabb öcsém csak úgy random bejárkál a szobámba pl kopogtatás nélkül. Ő szerencsére tudta, hogy zörgessen be, és ha megengedem, bejöhet, egyébként nem.
Már nem azért, de a 11 éves helyébe egy idő után én úgy elvertem volna azt a 7 évest, hogy fizikailag ne tudjon bejönni hozzám...
Te talán örülnél annak, ha valaki csak úgy random bemegy hozzád, s még akkor se megy ki, ha mondod neki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!