Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 11 éves fiam állandóan veszeks...

11 éves fiam állandóan veszekszik a testvérével, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Ha a testvére (7 éves) bemegy a szobájába, már kiabál neki, hogy kifelé. Ha nem megy ki, akkor rácsap erősen a hátára, meg elkezdi rugdosni. Erra a kisebb is visszaüt és már visítoznak is. Hiába mondom minden alkalommal, hogy ne csinálják, hiába büntetem, minden alkalommal ugyanez megy. Az sem megoldás, hogy egész nap kulcsra zárt ajtó mögött üljön. Akármit csinál, zavarja ha bemegy a testvére. Nem tudom, mit csináljak.

2021. ápr. 25. 21:37
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
92%

Mondd meg a kisebbnek, hogy ne menjen be a bátyja szobájába. Érthető, hogy keresi a társaságát, de ebben a korban (meg a kistesóknál gyakran) ez úgy szokott megnyilvánulni, hogy felelsegesen idegesíti a másikat, mert nincs jobb ötlete a figyelemfelhívásra. (Mondom ezt, mint legkisebb testvér.) A nagy pedig már kamaszodik, ilyenkor aztán pláne extrafontos lesz a privát szféra, meg a "hagyjálbékén".

Próbáljatok meg esetleg egyezséget kötni mindkét gyerek bevonásával, hogy pl. minden nap X időt töltsenek együtt, videojátékozzanak vagy focizzanak, vagy valami, de azon túl legyen a nagy békén hagyva.

2021. ápr. 25. 23:43
 12/18 anonim ***** válasza:
23%
A nagy recskázik egész nap, felháborító, hogy a kicsi megzavarja.
2021. ápr. 25. 23:53
 13/18 anonim ***** válasza:
1%
Nem mindenkinek való több gyerek. Érdekes, mi nyolcan vagyunk testvérek, mégsem volt ilyen.
2021. ápr. 26. 10:19
 14/18 anonim ***** válasza:
87%
Szereljetek zárt az ajtóra, és ha nem akar senkivel bandázni akkor bezárja.
2021. ápr. 27. 10:42
 15/18 anonim ***** válasza:
89%

Mondjuk rászólhatnál a kiskölyökre, hogy szálljon le a testvéréről.

Én megőrültem volna, hogyha a 6 évvel fiatalabb öcsém csak úgy random bejárkál a szobámba pl kopogtatás nélkül. Ő szerencsére tudta, hogy zörgessen be, és ha megengedem, bejöhet, egyébként nem.

2021. ápr. 28. 13:34
 16/18 anonim ***** válasza:
81%

Már nem azért, de a 11 éves helyébe egy idő után én úgy elvertem volna azt a 7 évest, hogy fizikailag ne tudjon bejönni hozzám...

Te talán örülnél annak, ha valaki csak úgy random bemegy hozzád, s még akkor se megy ki, ha mondod neki?

2021. ápr. 29. 19:02
 17/18 anonim ***** válasza:
89%
Igazi testvérek. :)))
2021. máj. 17. 07:58
 18/18 Zoli04 válasza:
18%
3 nap pince, utána jobban lesz.
2021. okt. 19. 12:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!