Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 12-13 éves gyereketeknek...

12-13 éves gyereketeknek mennyire drága műszaki cikkeket vesztek?

Figyelt kérdés

Telefont szeretnénk neki venni, egy huawei p30lite telefont néztünk ki, előfizetéssel ami korlátozva lenne.

Szerinte ez ciki, mert csak az iphone lenne jó de egy gyereknek nem vennék. Nem azért mert sajnálom az árát de ha most ennyi idősen több száz ezres telefont kap mi lesz később?

Annyit engedtünk, hogy ha meglesz a telefon kap mellé egy szintén huawei márkás okos karkötőt is. De nem a legdrágábbat.

2021. márc. 29. 12:59
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
70%
Sajnos ma már iphone van a legtöbb gyereknek, csak azt nem értem mivel tud többet mint egy másik okostelefon vagy mivel használná ki jobban, mint bármelyiket. Egyébként is drága. Ráadásul ha megsérül, baja lesz akkor egy vagyon megcsináltatni. Szerintem nem éri meg. A huawei az nem rossz márka, jól kezelhető viszonylag strapabíró. Nekem Xiaomim van és abszolút elégedett vagyok vele. Nem is kellett soha i phone. Szerintem jó lesz az a huawei. Egyébként ennek is örülni kell és meg kell becsülni. Meg kell értetni vele, hogy nem lesz kevesebb tőle ha nem iphone-t kap.
2021. márc. 29. 22:34
 12/23 anonim ***** válasza:
79%

Mond meg neki, hogy ok, kaphat drága iPhone-t, de akkor azt nagyon sokáig kell használja.

Pl a Huawei lenne 70e ft, az iPhone meg a duplája. Ha a Huaweit válassza, akkor a következő telefonját 3-4 év múlva kapja meg, de ha az iPhone-t, akkor az árhoz mérten az idő is duplázódik. Szóval minimum 6 évet kéne kihúzzon egy telefonnal. Biztos megéri neki a drága telefon azt, hogy a következőt csak 18 évesen kapja? Ez csak elgondolkoztatja.

Akik meg írják hogy nekik ennyi idősen nyomógombos volt, nem gondolják, hogy akkor kicsit más világ volt? A mindenki számára elérhető okostelefonok nem olyan régiek. Apáméknak pl még vezetékes telefonjuk se volt, mikor gyerek volt.

Én 2001-es vagyok, 8 évesen kaptam gombos telefont, 11 évesen meg okosat. (Majd 15 és 18 évesen újat)

2021. márc. 30. 13:31
 13/23 A kérdező kommentje:

Mi sem használunk iphonet, az egyik ok hogy, azon nem tudom a munkahelyi dolgaimat használni a másik az óra. 3 éves huawei mate 10 prom van, semmi baja pedig rendesen használatban van.

A fiam most van keményen a kamaszkor elején, minden a márkás cuccok a pénz körül forog. Amit mi próbálunk vissza szorítani. Megtudnánk venni a drágább telefont de feleslegesnek tartjuk, mert csak mutogatni szeretné.. de ezt már eljátszotta cipővel, lap

Szerinte mindenki ilyet használ és a legújabbat, ezért is tettem fel a kérdést.

2021. márc. 30. 14:12
 14/23 anonim ***** válasza:
27%
Hoawei nem megérős, nagyon sok a nwmzetközi botrány vele, Kina vs USA, szóval az nem igazán. IPhone-t tudnék ajánlani, nem drága egy használt iphone 7 vagy 8 50-60k, illetve a Samsung
2021. márc. 30. 23:47
 15/23 anonim ***** válasza:
53%
gondolom azert iPhone, mert a suliban akinek nem az van, a többiek lenézik. innentől kezdve tök mindegy mit veszel neki. remélhetően vannak barátai akiknek tök mindegy milyen telefonja van. olyat vegyél ami nem törik azonnal össze ha leesik. vagy olyat aminek vmi extrája van. pl caterpillar. az iphones sznobokat megüti majd a guta hogy az ő telefonján átmehet egy autó is. :)
2021. ápr. 11. 09:56
 16/23 anonim ***** válasza:
#2 amikor én voltam gyerek akkor a márkás farmer, és cipő számított. semmi nem változott, az iskola ilyen szempontból rosszabb mint egy munkahely, bár ott is van az a szint hogy az számít milyen kocsid van és milyen vitorlásod
2021. ápr. 11. 09:59
 17/23 anonim ***** válasza:
51%
Kapna ket.nagy pofont es jovore visszaterunk ra, hogy milyen telefon is 'kell'neki. A pofam leszakad
2021. ápr. 14. 00:35
 18/23 A kérdező kommentje:

Végül iphone telefont kapott, előfizetéssel.

Azzal a feltétellel, ha tönkremegy, bármi baja lesz nem lesz másik telefonja.

2021. ápr. 14. 16:59
 19/23 anonim ***** válasza:
80%
Persze, ugyis vesztek neki ujat. Ha nem igy lenne, ezt sem kapta volna meg. Valoszinu Ti vagYtok azok a szulok akik semmire sem mondanak nemet a gyereknek.
2021. ápr. 18. 13:36
 20/23 anonim ***** válasza:
87%
Valamikor meg kell tanulnia hogy nem o lesz a legmenobb a suliba, nem fog mercedessel jarni 17 evesen es nem o fogja a legjobb not dugni a suliba. Ez vam. A szulei nem tehetik meg hogy ezt a feneke ala tegyek, szoval vagy elfogadja hogy ez a helyzet vagy megdolgozik majd azert hogy maskepp legyen. Masik hogy 2 het mulva mas fog kelleni meg megint mas, es szolgalhatjatok ki a kis nyafogost kulonben nagy bajban lesztek
2021. ápr. 18. 13:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!