Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Van valami tanulási tippetek?

Van valami tanulási tippetek?

Figyelt kérdés

13 éves lány vagyok. Harmadik osztályig kitűnő tanuló voltam, aztán negyedikben egy négyesem lett - matematika, ötödikben kettő - matematika és természetismeret, hatodikban szintén kettő - matematika és egészségtan. Utóbbiból három dolgozatot írtunk összesen, amelyek így sikerültek: 3-as, 4-es, 5-ös. Lehetőségem sem lett volna a javításra, de ez most nem ide tartozik...

Nagyon félek, hogy mi lesz hetedikben? Hogy tudom majd tartani a 4.8-as átlagomat? (A szüleim sosem szidnak le, tehát nem attól félek - Anyukámmal élek, ő néha még mondja is viccből, hogy most már hozhatnál haza egy-két kettest is. Tudom, hogy nagyon büszke rám.) Az a gond, hogy eléggé maximalista vagyok, nem elégszem meg az egész jóval, nekem kitűnő bizonyítvány kellene! Mellette járok hittanra, angolra, és zongorára - mindegyiket én választottam, és szeretem is csinálni.

Eddig úgy tanultam, hogy pl.: hétfőn volt nyelvtan, de kedden nem, csak csütörtökön, akkor én nem hétfőn tanultam meg, hanem szerdán. Tehát amit feladtak aznap tantárgy - de nem lesz másnap, azt csak előtte este tanulom meg. Így nagyon felgyülemlettek a leckék, volt, amikor este 8-9-ig is tanultam, délután 5-től.

Mit lehetne tenni ezellen, hogy könnyebben és gyorsabban tanuljak, és elmúlna a félelmem?

(Mert mindig félek, hogy mi lesz, ha ma engem feleltetnek, én meg nem tudok válaszolni? - Pedig előző este pontosan felmondtam Anyának.)

2010. aug. 19. 15:14
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Én is teljesen így vagyok ezzel, ez a tanulási módszer nagyon jó, én legalább is így tanulok. Én is elfoglalt vagyok,versenyszerűen fitness-ezek, naponta 3 óra edzés, rögtön suli után, utána fáradtan nekiesek a leckének. Szerintem maradj ennél a tanulási módszernél, mert ha aznap megírod és megtanulod, akkor az nem mindig marad meg, például, ha hétfőn kapsz történelemből írásbelit, de nem kell tanulnod szóbelit, akkor megírod hétfőn és következőleg meg, mondjuk szerdán lesz, akkor elrakod, hogy már megírtad, szerdán felszólít a tanár, hogy, akkor ha megírtátok, úgyis tudjátok, hogy mikor volt ez meg az a csata, akkor nem fogsz rá emlékezni, saját tapasztalataim alapján, mert másnap még emlékeznél, de aztán szerintem már kevésbé menne. Ez csak az én véleményem!!!

Remélem segítettem.

13/L

2011. szept. 11. 18:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!