Az 'Iskola a határon' c. Ottlik-könyvet egy nyolcadikos már megérti?
Nekem nehéz volt nyolcadikos koromban, pedig nagyon sokat olvastam, és amúgy magyar szakos bölcsész lett belőlem :) de akkor ez még nehéz volt nekem.
Szerintem nagyon jó, hogy klasszikus irodalmat akarsz neki adni, ha szeret olvasni. Illetve nem ismerem a gyerek személyiségét, de én, mint olvasni szerető gyerek, szintén kaptam olyan könyveket, amik valamennyit (akár éveket) a polcomon álltak, és csak később tudtam értékelni őket. Hogy az ajándékozás érzése a gyereknél ne maradjon el, esetleg vedd meg neki ezt, és egy másik könyvet is mellé, és írj egy kis levélkét az Ottlik-könyvbe, hogy ez egy nagyon jó könyv, te nagyon szereted, ő se essen kétségbe, ha esetleg csak pár év múlva tudja majd értékelni.
Amúgy meg, te ismered a gyereket. Nekem volt olyan hatodikos tanítványom, aki órán, titokban A feleségem történetét olvasta a pad alatt... az is egy nehéz könyv, én már felnőtt fejjel olvastam, úgy sem volt könnyű, de annak a kisfiúnak hatodikos korában nagyon tetszett, és nagyon értelmesen tudott róla beszélni (kíváncsi vagyok, vajon mi lett belőle, mikor felnőtt...)
Koszonom szepen a valaszokat! Az a helyzet, hogy en 14 eves koromban kaptam meg, es bar nagyon tetszett, erteni csak kb 10 evvel kesobb tudtam igazabol. Viszont mar akkor nagyon ‘beakadt’ es szerintem sokat formalt rajtam, meg ha ralatasom nem is volt meg akkor. A szoban forgo leanyzo kivancsi termeszetu, konyvmoly, es legendas arrol, hogy ejszakakat is atolvas a paplan alatt. Intelligens es sztem a kora elott jar, de nem beszelgettunk az elmult 1 evben, es nem tudom eldonteni, hol tart. Azt tudom, hogy mindent IS olvas, de hogy pontosan miket, azt nem.
Nagyon megkoszonnem, ha ajanlanatok konyveket, amik jobbak lehetnek ebben a korban, mint az Iskola a hataron. <3
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!