12 éves fiam nagyon szemtelen. Mit tehetnénk? Vagy már ilyen korban késő?
Azthiszem ott csaptam volna szájon. Pedig én sem vagyok a tettlegessé hive. De azért tudja már, hogy hogy beszél az anyjával...
Ezt szerintem már rég elrontottad. A nevelés nem 12éves korban kezdődik, hanem szülés után egyből... ha mindig ráhagysz mindent, mit vársz? Nem elnézni kell, ha nem foga szót, hanem megtanítani neki, hogy amit mondasz, kérsz, azt meg kell csinálni....
Kb. az utolsó pillanatban vagy, hogy megneveld.
Két pofon, kedvezmények megvonása, telefonelvétel, netlekapcsolás mondjuk egy hétig.
Ezalatt elbeszélgethetsz vele tisztelet és viselkedés témakörben.
Ha középiskolás lesz, onnantól esélyed sem lesz.
Nem pofonnal kell kivívni azt, hogy tisztelje a szülőjét, ebben nincs igazatok. Attól, mert lekevertek neki kettőt, még nem fogja tisztelni az anyját! Tisztelet nem egyenlő a félelemmel.
Egyébként kérdező, mit vártál? 12 éven keresztül nem volt semmi szabály az életében, gondolom ha nem volt otthon az apja, azt csinálhatott, amit akart. Most már késő, kezdj el imádkozni, hogy majd 16 èvesen ne dobjon ki titeket a saját lakásotokból, 18 évesen meg ne öljön meg titeket, mert nem vettétek meg neki a legújabb 'ájfont'.
Azt meg igazán megérthetnéd, hogy tinédzserkorban nem a nagyi lesz az első, hanem a barátok, haverok. Ha nem akar a nagyanyjához menni, akkor nem akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!