Miért kell a lányokat jobban félteni?
Nem feltétlen arra gondolok, hogy lehet-e párkapcsolata, inkább arra, hogy meddig maradhat kint az utcán, stb.
Gyakorin állandóan azt olvasom, hogy “ha lány lenne, jobban féltenénk” meg “megértem, ha a lányt jobban féltik“, stb. De hát egy fiú is lehet egy kis cérnavékony, nyámnyila valaki, aki összeesik, ha csúnyán néznek rá, és egy lány is lehet erős, aki behúz egyet annak, aki pl. ki akarja rabolni.
Akkor a tíz éves fiú este tízig rohangálhat kint az utcán, mert fiú, annak úgy se lesz baja, de egy tizenhat éves lánynak hatra itthon kell lenni, csak mert lány? Mi ez a logika? Nem inkább életkor, megbízhatóság, erőnlét alapján kellene megítélni, hogy ki meddig maradhat kint?
A fiú minden péntek és szombat este bulizhat hajnali kettőig, a lányt meg még egy esti moziba se engedjük el a barátnőivel?
Mi történhet egy lánnyal, ami egy fiúval nem?
Most a vírushelyzettől tekintsünk el, a kérdésemet alapesetre értem.
14!
Jaja, hülyeség. Igaz, az átlag fiú magasabb, nehezebb és erősebb, mit az átlag lány.
12 ha megerőszakolásról beszélünk, akkor igen. De mondjuk egy verekedésben maradandó sérülése is lehet egy fiúnak. De ebben egyetértünk.
13 de ez honnan jön mindenkinek? Milyen fiúkat ismertek ti? Az én ismerőseim nagyrésze nyámnyila kis izé, aki annyi eséllyel sem védi meg magát, mint egy lány. Lehet csak én ismerek sz.r embereket, de nálunk es van.
14 hát ez az.
15 milyen átlag ez? Csak nálunk nyomi a fiúk 80%-a?
ÉS NEM, NEM ÁLLÍTOM, HOGY A TÁRSASÁGOMBAN MINDEN LÁNY MEG TUDJA MAGÁT VÉDENI ÉS AZT SEM, HOGY EGYIK FIÚ SE!
De nem kell általánosítani, mert van fiúból és lányból is gyenge és erős is.
Gondolj bele miket lehet hallani a hírekben, xy tizenakárhányéves lányt erőszakoltak meg stb. Fiúkról semmi ilyet nem hallasz. Nem azt mondom nem történhet meg, de szerintem egy 120 kilós ember vagy akárki, rögtön arra gondol, hogy egy lány sokkal torekenyebb, könnyebb őt bántani.
Ennek ellenére én ugyanúgy féltem a kisfiamat és a kislányomat is, és majd ha már olyan nagyok lesznek, hogy egyedül eljárnak itthonról, nem fogok kivételezni, hogy kislányom, te 8-ra itthon vagy, az öcséd meg bár 4 évvel fiatalabb, de ő majd elég ha éjfelkor jön. Ugyanazokkal a feltetelekkel engem majd el oket.
Én is erős, talpraesett nő voltam midnig is, simán megvédtem magam mindig is. Kivéve egyszer, 16 éves koromban, télen mentem haza a suliból, sötét volt és egy idegen nagydarab faszi egyszer csak mögém állt és elkezdte simogatni a fenekem és undorító dolgokat suttogni a fülembe. Egyszerűen lefagytam, nem tudtam megmozdulni, hang nem jött ki a torkomon se, annyira rettegtem. Egy "nyámnyila", egyszálbél fiú évfolyamtársam mentett meg azzal, hogy odajött és megkérdezte a faszit, hogy mit szeretne tőlem és ismer-e engem. Ennyi.
Nem kerültél még ilyen helyzetbe, nem tudhatod, hogy reagálnál. Mindkét gyerekem féltem, de a lányomat jobban, mint a fiamat. A fiam higgadtabb, erősebb és jobban tudja kezelni a helyzetek. Igen, mindkét nemmel történhetnek szörnyűségek, de általában a fiúk jobban meg tudják védeni magukat, mint a lányok. Ha kikéred magadnak, ha nem, ez van. Etől függetlenül nem kivételezek egyikükkel sem, de egyiket sem engedem ki hajnalig.
16 persze, hogy hallod a hírekben, mert szinte az összeset bemondják, de mondjuk sokkal több utcai verekedés van. Nekem is van olyan ismerősöm, aki egy aránylag erős fiú, egyszer verték el az utcán, többet nem ment egyedül bulizni. Tiszta zúzódás volt a gyerek. De egy ismeretségi körben több ilyet hallasz, mint megerőszakolást.
17 valóban nem tudhatom, mit reagálnék. De mondd meg, annak a nyámnyila fiúnak egy verekedésben is hasznát vetted volna? Ez így OK, szép és jó, de mi garantálta volna, hogy az ember nem nyiffantja ki? Nem az alapján kellene valakit jobban vagy kevésbé félteni, mert fiú vagy lány.
És tényleg, mindenki csak a megerőszakolásról beszél, amikor bármi más is történhet, verekedés, rablás, késelés? Ilyenről nem hallott senki? És ez meg a fiúkkal történik többször. És nem tudják megvédeni magukat egy támadóval szemben pusztán azért, mert fiúk.
Még.indig nem szokás, illik a nemi erőszakról, abuzúsról beszélni. A nők ezt szégyenlik,mert a mai társadalom még mindig az áldozat hibáztatásra van beállítodva.
Engem csak fogdostak (több alkalommal is), de senkinek se mindtam, mert kínos, kellemetlen ilyesmiről beszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!