Miért kell a lányokat jobban félteni?
Nem feltétlen arra gondolok, hogy lehet-e párkapcsolata, inkább arra, hogy meddig maradhat kint az utcán, stb.
Gyakorin állandóan azt olvasom, hogy “ha lány lenne, jobban féltenénk” meg “megértem, ha a lányt jobban féltik“, stb. De hát egy fiú is lehet egy kis cérnavékony, nyámnyila valaki, aki összeesik, ha csúnyán néznek rá, és egy lány is lehet erős, aki behúz egyet annak, aki pl. ki akarja rabolni.
Akkor a tíz éves fiú este tízig rohangálhat kint az utcán, mert fiú, annak úgy se lesz baja, de egy tizenhat éves lánynak hatra itthon kell lenni, csak mert lány? Mi ez a logika? Nem inkább életkor, megbízhatóság, erőnlét alapján kellene megítélni, hogy ki meddig maradhat kint?
A fiú minden péntek és szombat este bulizhat hajnali kettőig, a lányt meg még egy esti moziba se engedjük el a barátnőivel?
Mi történhet egy lánnyal, ami egy fiúval nem?
Most a vírushelyzettől tekintsünk el, a kérdésemet alapesetre értem.
4 igen hallottam már
De komolyan, ha hulla részeg a fiú, akkor nincs baj, mert a megerőszakoláson kívül más nem létezik? Nem késelhetik meg a pénzéért, nem rabolhatják ki? Az nem is baj?
6 köszi. De nem feltétlen. Lehet csak én vagyok olyan lány, aki óvoda óta mindenkinek behúz egyet, ha bántja, nem tudom. Elsős koromban is simán elvertem a felsős fiúkat, mert piszkáltak. Nyílván egy 120 kilós emberrel nem tudnék mit kezdeni, max futok és sikítok, de egy hasonló korú fiú sem, kivéve, ha ő is hasonló a támadójához.
17l egyébként.
9 neked mi bajod? Te ennyire beteg vagy?
10 értem én mit mondasz. Szerencsémre nem kerültem ilyen helyzetbe. De hát ugyanez megtörténhet egy fiúval is. Lehet, hogy éppen őt nem megerőszakolni akarják, de akkor már nem mindegy, hogy fiú vagy lány? Egy fiú pont annyi eséllyel menekül meg előle, mint egy lány. Lehet csak valakinek kedve van verekedni, aztán ok nélkül elverik. Vánszoroghat haza törött karral és bevert orral. Szóval akkor pontosan miért is féltjük jobban a lányokat? A 120 kilós embert egy fiú sem fogja csak úgy leütni.
10-es voltam
Persze, megtörténhet egy fiúval is, bár az esélye sokkal kisebb, illetve ha esetleg megtörténne az erőszak, akkor a fiúnak "csak" a pszichés következményekkel kellene számolnia, míg a lánynak a pszichés következményekkel és egy potenciáls teherbeeséssel is. De mindkettő borzalmas és egyik se könnyebb, mint a másik. Én ezt nem is "versenyeztetném". Anyaként szerintem egyformán félteném a fiamat és a lányomat is, ha lenne mindkettő (egy fiam van).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!