Ötödikes gyereketek önállóan tanul?
Saját magam, az öcsém, a fiam meg az unokám kapcsán mondom (tanári végzettséggel), hogy alig van olyan gyerek (legalábbis kevés), aki akár 16-18 éves koráig képes lenne kizárólagosan egyedül tanulni (úgy általánosságban). Többnyire el tudja olvasni, ami el kell, többnyire meg tudja oldani a számolási feladatokat (nem árt, ha a szülő utána ellenőrzi), de ahol logikai feladatot kell megoldani, ahol apró kisegítő információk még kellenek, ott kell a szülői segítség a jó teljesítéshez. A verset kikérdezni szinte természetes, de bármi fajta szóbeli felelést be kell gyakorolni. Más az, amikor az ember fejben elmond valamit és megint más, amikor használja is a hangképző szerveit, sőt saját fülén át hallja vissza a saját szavait, mondatait. Ez dupla megerősítést jelent.
Nekem végig kellett hallgatnom a fiam jogi vizsgáinak jelentős részében a tételeket, mert neki ez adott biztonságot.
Én mindig egyedül tanultam, a húgomnak még középiskolás korában is kellett a szoros ellenőrzés, kikérdezés.
Típustól függ.
Én is nő vagyok amúgy.
Én is egész életemben egyedül tanultam. Mostmár néha az osztálytársakkal kérünk egymástól segítséget pár dologban, de nem arról van szó, hogy elmagyarázunk egy egész leckét egymásnak, csak kérdezünk 1-2 dolgot, ami nem világos.
16/L
Ötödikes a lanyom. Egyedül csak az írásbeliket csinálja meg. Matekot azt sem. Nem értem, nem értem. Csak ezt hajtogatja.
Törit, természetismeretet a szájába kell rágni.
Nem tudom mit csináljak?
Hagyjam hogy begyűjtsön pár rossz jegyet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!