Mikor ültetek le lányotokkal beszélgetni a intim témákról?
Nálunk most kérdezett a majdnem 12 éves, így meséltem neki részletesebben a menstruációról. Tökre örültem, mert tudtam neki még újat mondani. :D
Azt, hogy anya meg apa sejtjei találkozásából alakul ki a kisbaba, azt kisovis koruk óta tudják, mert amikor születtek a kistesók, mindig szóba került. Konkrétan a szex technikai részletei és örömszerző funkciója az még nem került szóba. Tartok is tőle egy kicsit, de úgy vagyok vele, majd ahogy kérdez, válaszolok, olyan nem lesz, hogy na, gyerek, üljél le, beszédem van veled.
Lányomnál tavaly vettem észre, hogy nő a cicije. Vettem egy könyvet a felvilágosításról, azt hiszem "Mi történik velem?" címmel. (A fiamnak is veszek majd fiúsban. )
Mindent átbeszéltünk, amit lehetett. Januárban töltötte a 10-et.Voltunk ortopédián, ahol ugye bugyiig vetkőznie kellett. A doki rá is vágta,hogy hamar eljön a pillanat a menzeszig. Májusban oda is jött hozzám a lánykám és halálnyugodtan annyit mondott: " Anya! Elkezdődött!"
Úgy sajnáltam, hogy 10 évesen már itt tart, de szerencsére a görcsök kerülik. Legalább ennyi könnyebbség legyen, ha már korán utolérte a női baj! 😉
Hamar megbirkózott vele. Nagyobb gondja, hogy jönnek a mitesszerek és a pattanások! 🤷♀️😅
Folyamatosan beszéltünk róla, de igazán komolyan 12 évesen. Ez volt az a szint amikor tudtam jól, hogy a kölykök már mindent kikutatnak az interneten nagyon nagy részletességgel, jobbnak láttam elejét venni a hülyeségeknek.
Nagyon jókorra időzítettem, mert a leányzó úgy itta a szavaimat, és mikor megnyílt a kérdéseivel, le sem lehetett lőni. Nagyon kellett neki már a felvilágosítás, de nem firtatta magától.
Jó volt látni, hogy megbízik bennem, és nem szégyellte a kérdéseit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!