Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit tegyek? Túl szigorúak?

Mit tegyek? Túl szigorúak?

Figyelt kérdés

12 éves lány vagyok, pár hónap múlva 13. Kitűnő vagyok, nem pasizok, nem cigizek/iszok/drogozok.

Szóval... az első dolog az, hogy anyáék nem engednek el sehova. Még moziba se a bnőimmel, vagy sétálni. Lehet, hogy csak féltenek, vagy ilyesmi. Nem tudom.

A másik az, hogy az osztályban mindenkinek van melltartója... De nekem nincs, pedig "van" mellem (ez elég hülyén hangzik :S xD) Szóval pl tesiöltözőbe elég ciki...:S

A harmadik az, hogy nem engedik, hogy borotváljam a lábam, vagy a hónaljamat, pedig már mindenkinek van... (bocs, h mindig ezzel jövök, csak elég ciki :( ) (jah, és tudom, hogy ezek eléggé felszínes dolgok, de nekem se esik jól, ha a lányok a hátam mögött cikiznek.)

A negyedik az, hogy sose mondják, hogy "szeretlek", vagy hogy "hiányzol". Mikor meg én próbálkozok nekik ilyesmit mondani, nem viszonozzák, puszit se adnak, meg semmi. Otthon mindig ordítoznak velem, meg a tesómmal (főleg anya), bármilyen kis hülyeséget csinálunk... Mindig azt mondja (anya), hogy milyen ronda vagyok (pedig mások szerint szép vagyok...sztem meg átlagos), meg ügyetlen, meg buta (pedig kitűnő vok) és hogy szégyelli, hogy a lánya vagyok... Meg folyton olyanokat mondd rám, hogy "leköpnélek" meg durvábbakat is. 

De ami meg a legrosszabb, hogy anya tanár, és abba a suliba tanít, ahova én járok, és a suliba meg megjátsza a "mintaanyát", és ez nagyon rosszul esik...

Szóval az a helyzet, hogy nem tudom, hogy mit tegyek... Jó lenne beszélni anyával, de nem tudok, mert ha kérdezek valamit, vagy beszélgetni akarok "nincs ideje". Jó, tényleg sokat dolgozik, de azért a lányára szakíthatna pár percet, az ordibáláson kívül. :'(

Köszi, hogy végigolvastad! :)

2010. aug. 8. 18:29
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
tom,h ez nem megoldás,de én lázadnék xD
2010. aug. 9. 10:04
 12/14 anonim ***** válasza:
Azt próbáltad, hogy írsz egy levelet neki??
2010. aug. 12. 17:23
 13/14 anonim ***** válasza:
szólj egy tanárnak akiben megbízol.
2010. aug. 17. 15:16
 14/14 anonim ***** válasza:
Na, figyelj:) én édesanyám is hasonló kategória, ő orvos, társaságban, mások előtt mi vagyunk a mintha család, amúgy meg megy az ordítozás. Ez 12 évesen borzasztó nehéz, és rossz. DE! Hidd el, ahogy felnősz, jobban meg fogod érteni, hogy mit miért csinál, mond, milyen problémái vannak, amiket te most még nem tudsz, vagy nem értesz. Nem helyes, ha egy szülő rosszakat mond a gyerekének (mondjuk az se, ha agyon dicséri...), de amellett, hogy anya, ő is ember, nála is elszakadhat a cérna. Próbáld megérteni, próbálj továbbra is okos, rendes lányként viselkedni, és anyukád is büszke lesz rád, mert hidd el, hogy szeret és jót akar, még ha néha nem a legjobban is mutatja ki. Én most múltam 18, most már sokkal jobb a kapcsolatom anyummal, még ha nem is tökéletes, ő is előbb-utóbb rájött, hogy néhány dologban tévedett, na meg az se volt úgy mindig, ahogy én gondoltam/éreztem valamit. Sok sikert!
2010. aug. 18. 13:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!