Mit tegyek? Túl szigorúak?
12 éves lány vagyok, pár hónap múlva 13. Kitűnő vagyok, nem pasizok, nem cigizek/iszok/drogozok.
Szóval... az első dolog az, hogy anyáék nem engednek el sehova. Még moziba se a bnőimmel, vagy sétálni. Lehet, hogy csak féltenek, vagy ilyesmi. Nem tudom.
A másik az, hogy az osztályban mindenkinek van melltartója... De nekem nincs, pedig "van" mellem (ez elég hülyén hangzik :S xD) Szóval pl tesiöltözőbe elég ciki...:S
A harmadik az, hogy nem engedik, hogy borotváljam a lábam, vagy a hónaljamat, pedig már mindenkinek van... (bocs, h mindig ezzel jövök, csak elég ciki :( ) (jah, és tudom, hogy ezek eléggé felszínes dolgok, de nekem se esik jól, ha a lányok a hátam mögött cikiznek.)
A negyedik az, hogy sose mondják, hogy "szeretlek", vagy hogy "hiányzol". Mikor meg én próbálkozok nekik ilyesmit mondani, nem viszonozzák, puszit se adnak, meg semmi. Otthon mindig ordítoznak velem, meg a tesómmal (főleg anya), bármilyen kis hülyeséget csinálunk... Mindig azt mondja (anya), hogy milyen ronda vagyok (pedig mások szerint szép vagyok...sztem meg átlagos), meg ügyetlen, meg buta (pedig kitűnő vok) és hogy szégyelli, hogy a lánya vagyok... Meg folyton olyanokat mondd rám, hogy "leköpnélek" meg durvábbakat is.
De ami meg a legrosszabb, hogy anya tanár, és abba a suliba tanít, ahova én járok, és a suliba meg megjátsza a "mintaanyát", és ez nagyon rosszul esik...
Szóval az a helyzet, hogy nem tudom, hogy mit tegyek... Jó lenne beszélni anyával, de nem tudok, mert ha kérdezek valamit, vagy beszélgetni akarok "nincs ideje". Jó, tényleg sokat dolgozik, de azért a lányára szakíthatna pár percet, az ordibáláson kívül. :'(
Köszi, hogy végigolvastad! :)
Szerintem később engedékenyebbek lesznek.Nekem is ez volt még 2 éve(akkor voltam 12 éves),akkor nagyon keveset engedtek meg nekem.De mostmár sokkal többet.
Arra van ötletem,hogy anyud jobban megbecsülje az igyekezeteidet.Jelentkezz sokkal de sokkal többet az egyik tanárodnál,beszélgess vele szünetekben,pont akkor állj vele szóba,mikor jön anyud..hogy lássa,mástól kérsz tanácsot,és majd akkor eszébe jut,hogy:
"De basszus!Én vagyok az anyja,miért nem tőlem kér tanácsot?"
És akkor talán majd megenyhül egy picit.Ne nyalj be senkinek,én nem azt írtam!Csak mutasd,hogy tőle nem várhatod el azt,hogy beszélgessen veled,tanácsot adjon..stb.
Tyűűűű azzz igen.Szép kis tanár lehet anyud...
Azt már le se írom mit gondolok rőla mint anya...
Aki asaját gyerekére ilyenek mondd,....
Tudom, az lenne a legjobb, ha ezeket a dolgokat anyuddal csinálnád, de lehet nélküle is.
Borotváld le a lábad, ha nincs otthon.Barátnővel, vagy közeli ismerőssel is elmehesz melltartót venni.
Ha ilyen, nem kell vele közölni mindent.
Sajnálom, hogy ilyenek a szüleid.
Ne kérj engedélyt borotválásra. Borotváld aztan annyi:D
Én azt teszem. Anyu nem tudja:))
Melltartót meg vegyél a pénzedből. Ha nincs zsebpénz akkor minden kicsit gyüjts össze és hamar kigyül. Pl. nekem kirándulásokról szokott megmaradni vagy szulinap , nevnap.
Én szándékosan leégetném, mikor próbálja tenni az agyát az egyik tamárnak vagy akárkinek, hogy milyen kitűnő anya..-.-"
És beszólnék h te miről beszélsz? Rám se nézel..vagy ha igen akkor szerinted rusnya vagyok..Hidd észhez térne..vagy lehet hogy nagyon pipa lenne, és büntit kapnál, de elgondolkodna rajta..Bár ez nem is anyaság..szval lehet h nem tudsz mit kezdeni. Azért egy próbát megér;)
És amúgy a tesód lány/fiú? nagyobb/kisebb?Mert ha nagyobb mint te, akár fiú akár lány, mondd meg neki h vigyen el egy kicsit vásárolni..vagy kérdd meg az egyik bnődet, vagy egy másik felnött ismeröst.akkor beszerzheted a nőcis dolgokat..melltartó, min.:2, borotva, szőrtelenitőkrém, esetleg szemöldök csipesz, és ha még nem mestruálsz, szerintem már beszerezhetnél betétet, tisztasági betétet, vagy mondjuk tampont is, hiszen nyár van..Erről anyádnak nem kell tudnia.Ha ennyire rossz anyuka, akkor ne legyen bűntudatod, hogy nem mondasz el neki semmit, hisz ő sem bizik benned (: Ja meg persze biztos van suli-orvos, védőnő, töle kérj tanácsot, ne anyádtól. Hidd el ha a fülébe jut h mástól kérsz tippeket, és ezt akár a többi tanár is megtudhatja, akkor elszégyenli magát..13/L
Szerintem ne keseredj el! Ha bármi problémád, kérdésed vagy mondanivalód van, ezeket a számokat is hívd nyugodtan: Ifjúsági Lelkisegély: 06 80 505 002 (Pécs)
18:00-21:00
Szegedi Tini Telefon: 06 80 820 011
16:00-19:00
FAL Ifjúsági Telefon: 06 80 505 005
16:00-18:30
Névtelenül beszélgethetsz
Megtertják a titkodat
Megoldják a dolgot és segítenek
Hajrá!
Szia!
Megértelek... nagyon rossz lehet ez a helyzet. Melltartóügyben egyébként én is így jártam. Én már 16 voltam, képzeld, nekem is volt mellem (jó, nem túl nagy, de pont az a méret, amire már simán volt melltartó, 75/A), és nekem sem akarta észrevenni anyám, hogy már nem vagyok kislány. Én ezt úgy oldottam meg akkor a magam gyerekes módján, hogy áttúrtam a szekrényét, és szerencsémre meg is találtam egy régi (gondolom, lánykori) melltartóját, és lenyúltam. :) Aztán úgy egy év múlva magától rájött, hogy hoppá, kéne venni melltartót.
De ne vegyél példát rólam, mert sajnos elég bátortalan és önállótlan voltam még akkor. Nem tudom, mennyire van zsebpénzed, ha van, akkor menj el a barátnőddel, és vegyél melltartót.
Ami a borotválást illeti, ne kérj engedélyt, szedd le a szőrt, oszt kész. Hónaljról mehet borotvával, lábról sztem nem éri meg azzal, jobb lenne a gyanta.
A többi, amit írtál, keményebb dió... Lehet, drasztikus megoldás, de kollégiumon nem gondolkoztál még? Mármint 8. után.
Sok sikert kívánok Neked! :)
25/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!