Ezért el kéne beszélgetnünk a fiunkkal?
Sziasztok!
Anyaként kérdezem. Van egy 15 éves fiam, és hát a nagyanyjával (az én oldalamról) nincsenek túl jóban. Anyám elég kritikus meg házsártos öreglány. Tegnap este családi vacsora volt, direkt a lehető legtávolabb ültettük őket. Arra terelődött a szó, hogy anyám szereti a fekete ruhákat. Erre a fiam: "Nem elég fekete a lelked?" Anyám erre fogta magát, és hazament.
Lehet, hogy a nagymama házsártos, de itt és most a fiad volt bunkó.
Ha a nagymama valami kellemetlen, bántó megjegyzést tett volna a fiadra és azért szól vissza, akkor neki adnék igazat, de így nem.
És egyetértek azzal, hogy te sem írsz valami nagy tisztelettel róla. A házsártos még elmegy, ha tényleg az, de "öreglány"? A saját édesanyádról beszélsz!
Köszi a válaszokat!
Ahogy elnézem, kb. fele-fele a két oldal aránya. A férjemmel úgy döntöttünk, nem szólunk ebbe bele. Nem írtam, hogy a fiam meleg, és a nagyanyjával emiatt elég rossz a viszony.
Akármilyen rossz viszony van köztük, akárhányszor bántotta meg a nagymama a fiadat, itt és most nem bántotta meg. A fiad nem VISSZAszólt, hanem KEZDTE a bunkózást.
Ha ti ebbe nem szóltok bele, akkor tkp. jóváhagyjátok, hogy bunkózzon valakivel, ha úgy tartja kedve.
Mindenkinek akkor kell szólni, amikor ő (!!!) bunkó, nem pedig hagyni, hogy hetekkel később a másik büntetlenül visszabántsa.
Nem akarnék olyan családban élni, ahol ilyen adok-kapok bántások vannak.
Ha a melegség miatt rossz a viszony, akkor teljesen megértem, hogy nem fogja tisztelni az öreglányt. Szemét egy dolog.
Mindenesetre a fiamat megerősíteném négyszemközt abban, hogy tökéletesen megértem amit érez, de ha az asszonyság veszett fejsze nyele, akkor kár bele a feszkó, próbálja meg inkább féken tartani a nyelvét, még ha nagyon nehéz is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!