Szerintetek egy 13-4 éves gyereknek elfogadható, ha van TikTokja, Instagramja és Facebookja?
Nem és amúgy az oldalak szabályzatát is sérti. 16 éves kor alatt a GDPR törvény szerint nem is regisztrálhat ilyen oldalakra, mivel nem tárolhatnak róla semmilyen adatot, de nyílván egy felhasználói profil miatt szükséges. Erre az oldalra se lehet 16 éves kor alatt regisztrálni. De a többire se.
De szerintem azért valahol jogos is. Egy 10-13 éves gyerek még nem tudja annyira az internet veszélyeit sem. Most az hogy én itt elkezdeném írkálni, hogy pl egy 14 éves kedves fiú vagyok vagy pont hogy lány... És ebből rengeteg baj lehet, a pedofilok se azt írják esetleg hogy 50éves bácsi vagyok nem jössz fagyizni??
Az a baj hogy én láttam már olyat is, mikor ilyen kis 14-15 éves forma csaj rakott ki magáról pucér képet csak úgy "fogadásból". Na az ilyen is pl mit érez??
Tudom hogy ezek szélsőségek de vannak ilyenek is...
Már csak az kéne, hogy egy szülő írogasson a kamasz gyereke helyett, szétszednék a gyerekét az iskolában. 😅
Facebookra 13 éves kortól lehet regisztrálni és semmi olyan információt nem lát rólad egy idegen, amit te nem szeretnél. Be lehet állítani a láthatóságot, még profilképet se kötelező beállítani.
Az Instagramnak és a TikToknak pl én se látom az értelmét, de a Facebook kapcsolattartás szempontjából nagyon hasznos.
Nem irogatásról beszéltem, hanem a profil feletti irányításról.
Lehet pampogni, de egy 13 évesnek semmi keresnivalója a Facebookon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!