Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kislányoddal hány éves korában...

Kislányoddal hány éves korában beszéltél először menstruációról, és hogyan?

Figyelt kérdés

2020. szept. 15. 21:08
1 2
 11/17 De La Cruse ***** válasza:
93%

Amikor kérdez.

Nem kell túl részletes felvilágosítást adni de lehet csepegtetni az infót amikor már bele bele szalad a szexualitás témájába.

2020. szept. 16. 07:43
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Én épp mostanában beszélgetek róla vele, 9 éves lesz októberben. Amúgy elkezdett nőni már a cicije, szóval időszerű is. Szerintem 10-11 évesnél ő se lesz több, és már menstruálni fog.

Véletlenszerűen jött elő egyébként, hallott-látott róla és így került szóba, azóta többször eszébe jutott és kérdezett egy-két dolgot. Folyamatosan beszélgetünk róla, éppen ami kérdés felmerül, de még nagyon részletekbe nem mentünk bele. Szeretném majd elolvasni vele Hoppál Bori: Az én testem című könyvét, többen ajánlották.

2020. szept. 16. 08:58
 13/17 anonim ***** válasza:
74%
Hát, aki azt írja, hogy 10-11, 11-12 évesen, ne haragudjatok, de az már elég késő...én már ennyi idősen (11) menstruáltam. Azt hiszem, 9 évesen beszéltünk erről, én inkább 8-9 év között mondanám legkésőbb. Nyugodtan lehet, hogy 10 évesen megjön neki, az borzasztó lehet, ha nem tudja, mi történik vele.
2020. szept. 16. 10:14
 14/17 anonim válasza:
96%
Szerintem is 8-10 éves korban már kellene erről beszélni, nemcsak otthon, hanem az iskolában is. Nekem jött meg először az osztályban, 11 éves voltam, engem nem világosítottak fel előtte otthon, szóval eléggé sokkos állapotban voltam, mikor kiderült, nem is nagyon tudtam későbbiekben kihez fordulni, senki nem értett meg. Nekünk suliban 12-13 évesen beszéltek először a menstruációról, akkor már kb. mindenkinek megjött, de arról is lemaradtam (pont beteg voltam azon a héten), így sosem lettem teljesen felvilágosítást, kb. mindent a netről tudok.
2020. szept. 16. 16:39
 15/17 anonim ***** válasza:
Nálunk ez kényes téma volt, a lányom nagyon félt mindig ha vérzett valamije, így engem sosem látott betétet cserélni. Azt mondtam neki - mivel van lány kutyánk és tudta mi a "tüzelés", hogy a nőknek is van olyan, csak nálunk minden hónapba jön. Persze aztán megmagyaráztam miért is vérzik. 9 éves körül lehetett amikor szóba hoztam, és 11 volt amikor megjött neki.
2020. okt. 16. 13:12
 16/17 anonim ***** válasza:
Lányok nem egyformák, menstruácioba. van amelyinek 15 évesen jön meg,valamelyiknek 8-9 évesen
2022. ápr. 25. 12:43
 17/17 anonim ***** válasza:
5ös vagyok. Azóta már 6 éves lett a lányom. Már többet beszélgetünk erről is. Többmindent is tud. Szépen adagolom az infókat. Ő is többet kérdez. Nyílik az értelme,na :) .
2022. ápr. 25. 13:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!