Kislányoddal hány éves korában beszéltél először menstruációról, és hogyan?
Figyelt kérdés
2020. szept. 15. 21:08
1/17 anonim válasza:
Nekem nincs gyerekem, de anyuval nagyjából olyan 11-12 évesen beszélgettem erről először. Mert akkoriban már ugye az ember csak megkérdi az ilyesmit. Meg pont akkoriban volt felvilágosítás is. Anyu sem titkolózott, bár nálunk nincsenek úgymond tabutémák, mindenről lehetett/lehet beszélgetni.
2/17 anonim válasza:
A nagy 2,5, a kicsi 1,5 éves, a mániájuk bámulni, ahogy pisilek. Láttak már betétet cserélni és mosni, megbeszéltük, hogy azért piros a bugyim és a pisi is minden hónapban kb egy hétig, mert most nincsen kisbaba a pocakomban. A nagy alig várja mindig, hogy megjöjjön, ő választ mindig mosható betétet. 😄
3/17 anonim válasza:
Nekem még nincs gyerekem.
Szerintem ilyen 10-11 éves korban mér erről el kéne beszélgetni,fel kell készíteni a jövőre:)
4/17 anonim válasza:
5 körül került szóba amikor tampont látott...
De nyilván az ő szintjén.
9 éves nem volt még, amikor menstruált.
5/17 anonim válasza:
4 éves lányom már látott betétet cserélni. Én nem stresszelek rajta. Annyit mondtam az ő szintjén, hogy minden hónapban kell anyának betét pár napig.
A vért még nem engedem, hogy meglássa. Viszont a mintás betétcsomagolások nagyon tetszenek neki.
6/17 anonim válasza:
9-10 évesen. Előtte is látott betétet, reklámot a tv-ben, stb, de párszor beszélgettünk róla részletesen is.
Jobb is, alig lett 11, mikor először megjött neki.
7/17 anonim válasza:
Az én gyerekem még csak 1 éves ugyan, de én anyukám 6-7 éves koromban mesélt a menzeszről bővebben egy felvilágosítás kapcsán, meg ugye én is mindig nézegettem a tamponokat, de nem tudtam mire jók. Viszont nagyon tetszettek. Valamiért azt hittem, orrba kell dugni őket, erre emlékszem, és nem tűnt furcsának, hogy mégsem látok soha senki orrában támpont. :D aztán 8-10 éves korom körül esett le, hogy a menzesz annyira nem jó és mondtam, hogy én inkább köszönöm, de nem szeretnék menstruálni, de anyukám mondta, hogy sajnos ez nem így megy. :)
8/17 anonim válasza:
Tavaly 9 eves koraban beszeltunk rola. O meg csak most kezd nagyon lassan fejlodni, de sok korabeli ismeros lany joval fejlettebb nala, igy jobb hogy elmondtam neki.
9/17 anonim válasza:
9-10 évesen kérdezhettem rá, és elmondta anyám részletesen. Bár jobb lett volna inkább ebben az esetben is a netről informálósnom, mint a szexről, mert anyám megbízhatatlan, mindent szétkürtöl még random embereknek is az utcán. Ez történt akkor is, amikor 11 évesen megjött, és gratulált nekem valami öregasszony, akit életemben nem láttam.
10/17 anonim válasza:
2-3 év között érdeklődött először mikor látott a mosdóban. Időről időre feljött a téma, de mikor menstruálni kezdett 9 évesen, akkor volt egy mélyebb beszélgetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!