Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit szólnátok, ha a kiskamasz...

Mit szólnátok, ha a kiskamasz lányotok közölné, bokszolni szeretne?

Figyelt kérdés
Addig, rendben, hogy sport és jót tenne neki a mozgás, de a bokszban nem csak edzenek, nem csak ütnek, hanem kapnak is.

2020. szept. 11. 02:36
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi hozzászólásokat!

Mennék sorban, de persze nem tudok mindenre reagálni.

"Mért pont box?"

Mert kipróbálta, és megy neki. Erős, sportos, magas lány a korához képest (162 cm). Amúgy 11 éves (ezt elfelejtettem írni). Kegyetlen gyors és olyan ütése van, hogy attól egy felnőtt is kifeküdne. :-)

"Amúgy is verekedős típus?"

Nem, egyáltalán nem. Viszont alfa típusú, határozott, céltudatos. Ettől függetlenül igen csajos, már szinte nőies.

"Hamar megunja."

Meglehet. Több mindenbe belekezdett, melyekre ráunt, de több dolgot régóta csinál: Táncol (akrobatikus rock and roll, street dance), úszik.

Mi is úgy gondoljuk, eleinte nem kéne túl sok pénzt fektetni a dologba, lássuk, hogy kitart mellette.

Primitív a boksz?

Nem mondanám mai, modern sportnak. Lányok számára (is) az önvédelem jó dolog, a mozgás is nagyon jó. Amitől tartunk, hogy megszereti, rákattan és netalán átesik a ló túlsó felére és amazon típusú csaj lesz belőle, aki akár képes szétveretni egy - egy meccs miatt az arcát, a feje velejét.

Mellesleg, a boksz alapú harcművészetek, küzdősportok is izgatják őt. A karatét kipróbálta első osztályosként, de az nem jött be neki.

2020. szept. 12. 01:54
 12/14 anonim ***** válasza:
Boxolj vele te, mikor nem akar tanulni és ha ő győz akkor elmehet hétvégén partyzni a barinőivel
2020. szept. 12. 03:55
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Ne aggódj nem fogja szétveretni a fejét, mert az edzők és a szövetség sem hagyja hogy gyerekek szobanővénnyé verjék egymást 18 éves korukra. A mi egyesületünkben csakis fejvédővel mennék meccsekre, ez védi az agyat a nagyobb zúzódásoktól, de egyébként ha megtanul védekezni, nem ütik a fejét 😉

És mire eljut versenyezni kb 2 év, és nem muszáj verseny szinten nyomni, hobbi boksz is lehet. A versenyzőknek napi két edzés van, nem hiszem, hogy azt akarja.

Amit elfelejtettem korábban írni, hogy mellvédőt szerezzetek neki! Az meg talán fontosabb mint a fejvédő. Mind a kettő fontos, de mivel nő és lehet egyszer anya akar lenni majd, a melleit vedenem főleg. Még a fogait.

2020. szept. 12. 09:29
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Én nagyon örülnék neki. Meg fogja majd tudni védeni magát esetleges iskolai bántalmazás esetén, erőszakolástól stb. A legjobb amit egy kislány tanulhat, az valamilyen küzdősport amit a való életben is lehet alkalmazni.

Én is küzdősportoltam kamasz lányként és nagyon sokat segít, tényleg. Már maga a tudat, hogy tudod hogyan kell rendesen megütni valakit ad egy biztonságérzetet és önbizalmat, ami kifelé is sugárzik ám, jóval kisebb eséllyel támadják meg az embert hazafelé a sötétben ha látszik rajta, hogy magabiztos.

2020. okt. 7. 21:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!