A kamaszok kitől kapják meg az általános információkat a szexről, védekezésről, nemi úton terjedő betegségekről, stb.?
Hát a normális az lenne, ha a szülők világosítanák fel a gyereküket nemtől függetlenül, engem is anyum világosított fel(apám nincs is) szépen apránként, 11-12 éves koromra már tudtam nagyjából mindent, amit tudnom kellett és, ami érdekelt. De sajnos sokan ma már nem kapnak otthon felvilágosítást, hanem internetről, barátoktól, biológia, felvilágosító órán szedik össze az információkat. Az internettel annyira nincs is gond, mert azért vannak egész jó kis oldalak, ahol egész jól leírják a dolgokat, de azzal meg inkább az a baj, hogy ha esetleg nem ért valamit, akkor nem tud rákérdezni sehol. A barátok meg átadhatnak neki téves információkat sajnos, pl. hogy első alkalommal nem lehet terhes, ha időben kiveszi, akkor nem lesz gond, de olyanról is hallottam már, hogy ha 2-szer élvez belé, akkor a kettő kiüti egymást, vagy valami ilyesmi. 😕🤦
A biológia meg felvilágosító órákat inkább hagyjuk, tényleg alig mondanak valamit meg sokszor késő is, de ezt fentebb már leírták.
16/L
Az átlag ember sincs annyira felvilágosulva mint ahogy egy átlagos kamaszt kéne...
Természetesen a nevelés természetes része higy ez a téma befolyik a hétköznapokba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!