Nemi uton terjedő betegsegek (HIV) hogyan terjednek?
Mindenutt azt olvasom, hogy testi erintkezessel nem terjed, elsosorban verrel, testnedvekkel terjed. Tehat amolyan cseppfertozessel. De felmerult bennem, hogy mi van akkor ha adott egy ferfi es egy no akik habár nem hasznaltak gumi ovszert, megszakitasos modszerrel kozosulnek. Tegyuk fel, h mondjuk a ferfi hiv fertozott. Ilyenkor is fennalhat a hiv terjedesenek kockazata, vagy nem, mivel ugye sperma nem kerult a noi huvelybe? Olyat is olvastam sok helyen h a hiv es hasonlok spermaval, esetleg elovaladekkal terjednek. Mert ugyebar ha nem kerul sperma a huvelybe, akkor az is csak egy sima testi erintkezes.
Valaki felvilagositana aki tobbet tud errol? :D vagy ez egy nagyon buta elmelet?
Es legyszi ne kezdjetek el szapulni, nem azert irtam pont ide a kerdest mert szemelyesen engem erint a tema... :D ha engem erintene, orvoshoz fordulnek. Mas miatt erdekel. Koszi.
A megszakításnál még teherbe is eshet a nő, mert még sperma is lehet az előváladékban, nem csak vírus.
Ha jól értelmeztem, a nő ilyen esetben könnyebben kapja el mint a férfi a nőtől, de elkaphatja. És tovább nem is érdemes a valószínűségszámítást firtatni, mert normális emben nem oroszrulettezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!