Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szülők! Megengednétek a 12 és...

Szülők! Megengednétek a 12 és fél éves lányotoknak h egy 15 éves fiúval járjon és elmenjen hozzá?

Figyelt kérdés
2010. aug. 5. 21:32
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem enged meg neki.Igen ha nem engeded akkor titokba teszi ki tudja hol és bármit összeszedhet közben. Viszont tanácsolom ,hogy előtte beszélgess vele mint barátnő.(ha olyna a kapcsolatotok) és járj utána mennyire tudja mi a szex és hogy kell iért védekezni.A lányok többsége ugy van vele hogy legelső alkalmommal nem lehet teherbe esni.Ezek mond el neki ,hogy ne a barátnőire hallgason mert igen is lehet. És ha nagyon szeretnél rá vigyázni akkor vegyél neki óvszert. Hogy legyen mindig nála.

22l

2010. aug. 6. 01:55
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos úgy veszem észre, hogy a mai világban eltűntek a gyerek, és kiskamasz-szerelmek. Régen is láttunk 12-14 éves gyerekeket kézenfogva sétálgatni, puszit, apró csókokat adni, nagy élmény volt egy kislánynak, ha suli után hazakísérték, a fiúk is lovagnak érezhették magukat... És a szex szóba sem került (a legtöbb esetben, "normál" családoknál).

Most viszont már az ennyi idős gyerekeknél is rögtön az merül fel az emberben, hogy "jaj, vajon tudnak védekezni? mennyit tud a szexről?" - és szerintem ez az, ami nem normális dolog.

Pár évtizede, akár 20 éve is, mikor a szex még sokkal nagyobb tabu volt a gyerekek előtt (mert nem volt internet), úgy kb 15 éves korig szerintem nagyon ritka esetekben jutott volna eszébe egy ennyi idős gyereknek, de még a szüleinek is, hogy esetleg szeretkeznek - a fiú a maga aranyos módján udvarolt, a kislány ujjungott, kézfogás, puszi. Szép, ártatlan gyerekszerelmek.

Ma viszont a gyerekek is rengeteg szexuális témájú dolgot, képet, akár videót látnak az interneten, és valószínűleg több kortársukról hallották, hogy kivel hogyan mit csinált... És épp ezért ők ezt nem is fogják lassan furcsának találni, a szerelem, "járás" egybeolvad lassan a szeretkezéssel, még gyerek, kiskamasz korban is...

Én is félteném a lányomat, a most leírtak miatt, meg a 15 éves fiú miatt. Szerintem találkozgathatnak, de vagy az utcán sétálgassanak, vagy valamelyikőtöknél legyenek mondjuk egy délutánt, úgy, hogy ne alakulhassan ki "veszélyes" szitu, ezt a másik szülővel is meg lehet beszélni.

2010. aug. 6. 09:57
 13/21 anonim ***** válasza:
50%

Ha akarják akkor megteszik. És inkább a szülő beszéljen vele mint a bnők.

Én majdnem 17 éves voltam és a nagy szerelmemmel vesztettem el a szüzességem.De én előtte sokat olvastam a szexről és volt(van) egy 15 évvel idősebb bnőm akinek akkor már gyereke volt. És ő vele beszélgettem ilyenről. Igen manapság ez a szokás.De nincs mit tenni.Én is meglepődöm ezen ,nem hogy az idősebbek. Mikor műtöttek és behoztak egy 14 éves lányt abortusz miatt és jó kedvvel sms-ezett a pasijával. Mintha minden napi dolog lenne. Sajnos ez van és ezt kell elkerülni.22l

2010. aug. 6. 11:00
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez túlzás. Egy 12.5 éves lánynál ott alszik a barátja? és még felmerül, hogy engedd -e? Ez a világ visz egyszer a sírba! Mindig meglepődöm az ilyesmin, és a szülők hozzáállása a legmegdöbbentőbb. Mi az, hogy megteszi, ha akarja? Hol? A suliklotyóban? Ha 12 éves a lányom, akkor menjen suliba és jöjjön haza, az ég szerelmére GYEREK még!!! Rajtad múlik, mit tehet meg és mikor, nem 17, hogy rád csapja az ajtót és elmegy! Ez nem így működik. Akkor már miért nem bérelsz neki gy lakást és had pasizzon... agyam elszáll!
2010. aug. 6. 13:41
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Azért tart itt a világ, mert nem a szülő, hanem a gyerekek irányítanak. Azért megengedni valamit, mert ha nem , úgyis megteszi, oylan, mint amikor azért enyhítenek a drogtörvényeken, mert betartatni őket nehezebb. A véleményem az, hogy ha az ember őszintén elmondja a gyerekének a szabályokat és azok értelmét, és értelmes a gyerek és a szülő is, akkor ezeket meg lehet érteni és be lehet tartani. Egy 12 éves lány örüljön, hogy lehet barátja, akivel néha elmehet sétálni, levelezhet, fagyizhat. Az ottalvás felnőtteknek való. Egy 12 éves maradjon meg az álmodozás szintjén. És ezért a szülei a felelősek, nem a gyerek. Nem érdekes mennyinek néz ki és milyen komoly a gondolkodása! GYEREK. ez a kulcsszó. Te pedig nem a barátnője vagy, hanem az anyja, aki az egészséges lelki és testi fejlődéséért minden szinten felelős! Ezt gondold végig, mielőtt azzal akarod tölteni az éjszakát, hogy a KISGYEREK lányod pasijának kezét lesed a másik szobából! L27
2010. aug. 6. 13:52
 16/21 anonim ***** válasza:
Én nem engedném,mert biztos,hogy csak szex lesz a vége,amire nemhogy egy 12,5 éves,de még egy 15 éves sem érett.Én nem engedném meg,inkább menjen hozzátok,de felügyeld őket,de vigyázz,csak finoman!15/L
2010. aug. 6. 18:32
 17/21 anonim ***** válasza:

Heló !

Hát figyelj, én most 15/L vagyok, de válaszolok a kérdésedre, mert szerintem az is fontos, hogy kamasz nézőpontból mi a helyzet.

SzóvaL : én is 12 évesen ismertem meg egy fiút, akiért szinte megőrültem, de ne befolyásoljon, hogyha a lányodon nem látszik, mert rajtam se látszott. Én is koromhoz képest mindigis érett voltam és ezt a szüleim is sokszor hangsúlyozták. Viszont nem is kérődzködtem sokat, simán elmondtam minden hétvégén a jól bevált szöveget : " Nah én elmentem, várnak a lányok kint " és szépen elmentem a barátom házába.

Én mondjuk azért is nem mondtam volna meg a frankót, mert restelltem volna anyum előtt ilyesmikről beszélni, ezért inkább azt se mondtam amikor elkezdődött és azt sem amikor véget ért.

Annyit még hozzáteszek, csakhogy kerek legyen a sztori : a szülei mindigis tudtak rólam, de sosem avatkoztak bele a kapcsolatunkba, jah és majdnem lefeküdtem a sráccal.

Sok Sikert és szerintem ismerd meg a srácot előszőr és hivjad hozzátok is, ne csak a lányod járjon arra !

2010. aug. 6. 19:57
 18/21 anonim ***** válasza:

19:57 megint

Jha, nem olvastam amiket még irtál.

Hát nagyon jó, hogyha már ismered a fiút, de azért ne bizd el magad :-)

Természetesen egy egészséges odafigyelésnél több ne legyen, mert ciki egy folyton ott környékező szülő. Ejsze még jól is csinálod.

Különben örülj, hogyha a lányodnak már most szimpi pasija van, ez sokat elmond róla. Bár sokan hibaként kezelik, egy kiegyensúlyozott tinédszer szerelem egy kis pezsgést és varázst visz mindenki életébe és nem is tartanak sokat általában. De a mai világban ennyi kell, mert tudod : szocializálódás a maximumon, ez ma már nagyon fontos.

2010. aug. 6. 20:02
 19/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nem azt mondtam, hogy itt aludna csak, hogy eljönne! Sokan valamit félre értettek.
2010. aug. 9. 21:54
 20/21 anonim válasza:

ha még nagyon friss a kapcsolat a kislánynak otthon a helye. hívja fel ő a fiút. ismerkedjetek össze. miután megvan a bizalom és mondjuk mögöttük negyed-fél év mehet a dolog. előbb nemigen engedném mert lehet h okos a lányod lehet h a fiú is tisztességes de ha egyszer elindul valami olyan lehetetlen megállni... ezzel sztem mindenki ígyvan =)

L/16

2010. aug. 17. 01:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!