Fekvőtámasz, mint büntetés?
Voltam egy táborban, ahol fekvőtámasz volt a büntetés. (Pl késtél X percet, akkor 10x fekvő).
Szerintetek mennyire lenne ez működő egy családban? Mert nekem ez sokkal jobban tetszik, mintha ordibálnának velem.
Hallottam egy ilyenről, jó kimenetele lett, és rohadt erős csávó lett. Nyílván, ez egy eset, lehet kamuzott az illető, de mennyire reális? Törvény nem bünteti, vagy nem árt egy gyereknek ez?
((A kérdés elsősorban fiúkra érvényes, kamasz korban, és csupán kíváncsiságból kérdezem. Nem vagyok felnőtt, nincs gyerekem.))
Nekem se az ordibálás, se fekvőtámasz nem tetszik. Az elsőnek semmi értelme, a másodiknak sincs sok értelme. Semmi magyarázat, elbeszélgetés, hogy amit a gyerek csinált az mért rossz, mit kéne változtatni, stb.
A csávó pedig biztos kamuzot, csak a fekvőzéstől nem lesz kigyúrt, ahhoz "kicsit" több testedzés kellene.
Egy sportos tininek a fekvőtámasz nem büntetés, inkább csak játék.
Őt inkább beküldeném a szobájába, hogy olvasson egy fejezetet egy könyvből.
A könyvmolyt meg fekvőtámaszoztatnám.
Így bünti a bünti és még a javukra is válik.😄
Hát, a 15 éves fiam röhögve csinál ötvenet...
Viszont, ha belengetem a mosogatást, olyan, mint a kisangyal.
Nálunk tesin a guggolás volt a bűntetés. Vagyis inkább az volt a "megoldás" mindenre.
Pl 100 m-es csoportos síkfutásnál az utolsó 2 guggolt 50-et. Amiben én mindig benne voltam. Ami miatt visszafele még annyira se tudtam futni, stb... Ráadásul az utolsó 2 mindig 3 ember közül került ki, viszont csak az egyik volt kövér. De ő velem ellentétben nem volt mindig benne az utolsó 2-ben, mert volt vagy 180 cm, így a lábai is hosszabbak voltak. Én még most se vagyok 160...
Szóval az ilyesmi az én szememben csak a megalázásra/kikészítésre jó.
(Fun fact: 8 évig nem úgy guggoltam, ahogy hasznos, hanem ahogy fáj)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!