Miért viselkedik így a párom fia?
13 éves, kiskamasz, és amikor nálunk van akkor megszégyenít sokszor.
Például amikor megyünk vásárolni hisztizik mint egy 6 éves.
Apróságok miatt(nem azt a csokit veszi neki az apja amit ő szeretne, számítógépes játék miatt,) vagy van, hogy kirohan, és az apja mivel jólelkű megy utána, az emberek bámulnak minket, stb...
Én lassan nem bírom, nekem is van egy 4 éves kislányom, tartok attól, hogy példát fog venni a bátyjától.
A párommal próbáltam beszélni erről, javasoltam, hogy vigye pszichológushoz de azt mondja ,hogy majd kinövi.
Ti hogy kezelnétek le ezt?
Meg kell találni azt, ami neki fontos. Amíg ezzel elér valamit (pl. az apja figyelmét), addig ismételni fogja. Ha hisztizik a boltban és közlöd, hogy baromi kínos a viselkedése, mert a 4 évesed normálisabb, majd hátat fordítotok mind a ketten és nincs reakció, akkor abba fogja hagyni, mert nincs értelme csinálni.
Az apja nem jólelkű, hanem balek. Tipikus túlkompenzáló apa, akinek lelkiismereti gondja van abból, hogy a gyerek sérül a válás miatt, és ezért túltolja. Ezzel persze rosszat okoz neki, de ezt nem látja be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!