Elengednétek 13-14 éves fiatokat a hasonlo koru barataikkal a balatonra 1 hetre felnott nelkul campingbe?
Ki vállalja a felelősséget, hogyha akármi történik?
Én csodálkozom, hogy ez milyen simán megy más szülőknél.
fiatal felnőttként azt mondom nem, de ha most lennék 14 és olvasnám a kérdést is azt mondanám hogy ne. mindenki odáig van, hogy dehát állóvíz, biztonágos, nincs benne ragadozóállat, van strandmentő....
a balaton akkor biztonságos, ha tudomásul veszed, hogy egy nálad nagyobb, erősebb, kezelhetetlen és kérlelhetetlen őserő, a maga szeszélyeivel és veszélyeivel, és nem azért van ott hogy neked biztosítson welnessszolgáltatásokat.
én ott nőttem fel a partján, emberéletekkel írt szabályai vannak, az amúgy világéletemben lazán nevelő anyám számára ebben az egyben nem volt vita, a határokat, kijelöléseket, előírásokat, viharjelzéseket és tájékoztatásokat figyeljük és betartjuk, vagy egész nyáron ki sem mondhatjuk többé hogy fürdés.
ha a te gyereked meg a másik kettő is így van nevelve, akkor oké, ha csak egy kupac felelőtlen pancsizó turista, akkor inkább még kb 20 évig ne engedd el.
Azért az "úgyis inni fognak"-felfogású válaszolóknak elmondom, hogy vannak olyan társadalmi rétegek, ahol nem isznak a gyerekek -egészen egyszerűen azért, mert a szüleik sem isznak. Én is ilyen közegből jövök.
És abba is gondoljanak bele, hogy ennyi idős gyerekek csak úgy jutnának alkoholhoz, ha olyan nevelést kaptak, hogy idegen felnőtteket próbáljanak rávenni bűncselekményre, így találjanak maguknak olyanokat akik hajlandóak törvényt szegve alkoholt venni nekik.
Azért ez eléggé deviáns, nem?
Én legalábbis úgy gondolnám, a gyerekek kevesebb, mint 3 %-a nevelkedik így olyan közegben, ahonnan nem gond fizetni a gyereknek egy hetes balatoni nyaralást.
Inkább a mélynyomorban élőkre lenne jellemző.
#25-ös, úristen, de naív vagy.
Előttem állnak sorban az intersparban a 113-13 éves csajok és srácok, és veszik a két üveg vodkát a rostos narancslével az automata kasszánál. A péntáros srác simán lehúzza nekik amikor kicseng a kassza anélkül, hogy személyit kérne.
Egyébként egy 10 fős kamasz társaságban pontosan elég egy hülyegyerek, aki beleviszi a többi az erdőbe (pia, drog, gruppen, minden, amit akarsz.)
meg jó, oké, tételezzük fel hogy 25nek van igaza, és az elit kőgazdag gyerekei kevesebbet és később isznak mint az alsóbb néposztályok, legyen.
de hány embert öl évente a tó, akik felnőttek, elvileg értelmesek, önmagukért felelősséget vállalni tudó gondolkodó állampolgárok, de bsznak tudomásul venni, hogy élővíz. na ugye. egy kupackölyök mégennyire se fogja betartani a szabályokat, ha nem erre lett nevelve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!