Engednétek egy tíz évest fűkaszával (a hagyományossal, nem a motorssal) füvet vágni, ha nagyon akarna?
Engem meg gyerekkoromban engedtek biciklizni, de a bicikli úgy elvetett, hogy a homlokamról a bőr teljesen lement, s az orrom allatt még most is van egy kis heg.
Ha valami kicsi kaszátok van, s elbírja, akkor szerintem engedd. Nekünk pl 3 is van, de az egyik akkora, hogy én is alig tudok vele bánni.
#11: Valóban mennyivel jobb, ha a hintából kiesve nyakát szegi, mintha a kaszával véletlenül belevág a lábába!
"Jó" lehet a gyerekednek lenni (már ha van, remélem nincs) ilyen túlféltő szülő mellett.
Kérdező: ha megmutattad neki és megfelelő méretű a kasza, akkor próbálja meg. Esetleg keressetek neki kisebbet, ha a meglévőt még nem bírná el rendesen. Biztosan lehet kapni több méretben.
Nem! De még rendes benzines fűkaszával sem. És ha baj lesz? Ügyeleten hát a gyerek kaszált..
Nem vagyok paraAnyu de ilyesmit nem engedek a gyereknek. Sajnos van a családban olyan gyerek aki 2 lábujját vesztette el a fűnyírás közben.
Sarlóval egyrészt nem lehet füvet nyírni, másrészt meg prímán le tudja metélni az ujjait, ha rosszul használja.
Akik itt sírnak, hogy a gyereknek nem biztonságos kaszálni, azok egész biztos nem fogtak kaszát a kezükben. A legrosszabb esetben más lábába állítja bele, a sajátjába semmiképp nem tudja.
19-essel egyetértek.
Egy (elektromos vagy benzines) fűnyíró is veszélyesebb, egy motoros fűkasza meg pláne! Azt tényleg felelőtlenség lenne a 10 éves gyerek nyakába akasztani.
Egy hagyományos kaszánál, ha rosszul kaszál, leginkább a földbe csaphatja bele, ami árt a kasza élének, ill. kilazul a nyele. De baja nem lesz tőle senkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!