Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Menstruáció? Egyedülálló...

Menstruáció? Egyedülálló apuka vagyok!

Figyelt kérdés

A kislányom 11 éves úgyhogy lassan nagylány korszakba ér. Nem volt felvilágosítás az iskolában. Szeretném vele tisztázni a menstruációs dolgokat, szerintetek hogyan tegyem? Betét jobb választás elsőre?

Vagy jobb lenne, ha egy nővel beszélné meg a dolgokat? Erre max nagyszülői oldalról kaphatok segítséget.

Köszönöm a segítséget/tanácsokat!

2020. jún. 14. 23:48
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is jó ötlet, ha beszélgetsz vele erről a témáról, hogy ne érezze előtted tabunak, amikor vásárláskor berak egy csomag betétet is kosárba, vagy pl.melltartót szeretne venni.

Amennyit tudsz a témáról, azt oszd meg vele, aztán beszélgessen a nagymamával, hogyha tapasztalatokra is kíváncsi lenne. Egy felvilágosító könyvet meg mindenképpen érdemes venni neki, hogy azt lapozgassa. Én is kaptam ilyen idős koromban, és nagyon örültem neki, olyan "nagylányos"-nak éreztem magam tőle. Ez volt az a könyv [link]

de biztos vannak újabbak is.

2020. jún. 15. 13:47
 12/17 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem jó, ha beszélsz vele. De az is jó ötlet, hogy egy nőt is be kellene vonni. Nincs esetleg olyan barátnő osztálytársa, akinek az anyukája vállalkozna erre?
2020. jún. 15. 19:31
 13/17 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

ezek se a legújabak, de most az uncsihugaimnak is tetszik, én tíz éve kaptam őket, most ők ekkorák... az első valamivel komolyabb, inkább edukációs jellegű (de olvasható, aranyos stílusban), szerintem biológiai, lelki oldalról többet mond, mint a másik, a másik inkább egy jó vastag tinimagazin, tesztekkel, kvízekkel, de az is jó és korrekt.

2020. jún. 15. 19:34
 14/17 anonim ***** válasza:
2020. jún. 16. 15:43
 15/17 anonim ***** válasza:
87%
szerintem is egy nő jobban tud neki segíteni és sokkal jobb ha tapasztalatból mesélnek/magyaráznak neki és hitelesebb is
2020. jún. 17. 00:05
 16/17 anonim ***** válasza:
73%
Nagymamát annyira nem ajánlom. Nincsen valami jó családi barát ismerös nagynéni stb. 25-30-40 körüli. Lehet vele felszabadultabb lazább kellemesebb lenne a beszélgetés
2020. jún. 18. 11:28
 17/17 anonim ***** válasza:
52%
Tanulom magam csatorna. Van szó szexuális kérdésekről is, ugyanúgy mint pszichéről. Fiatal srác csinálja, megnyerő stílusban.
2020. jún. 23. 00:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!