Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 18 és fél évesen még gyerek...

18 és fél évesen még gyerek vagyok?

Figyelt kérdés
Vagy minek számítok? Csak mert amikor a tesóm 18 volt, már felnőttnek nevezték kb, bezzeg rám mindig azt mondják, hogy gyerek vagyok meg hogy semmit sem tudok a világról, pedig még fél évvel több is vagyok, mint amennyi Ő volt akkor, amikor felnőttnek bélyegezték meg... Hány évesen leszek felnőtt? 20?
2020. jún. 7. 21:01
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
89%
Tesód valószínüleg érettebb volt mint te, ez benned nem merült fel?
2020. jún. 7. 21:43
 12/19 anonim ***** válasza:
89%
Fél éveket is elég gyerekes dolog emlegetni, mikor valaki korát mondja 😂
2020. jún. 7. 21:56
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg jellemben még elég gyerek lehetsz, egyrészt mert ilyeneket felhánytorgatsz, másrészt mert úgy beszélsz magadról mint a 3 évesek akik kiemelik, hogy ő bizony nem 3, hanem már 3,5 éves...

Amúgy 32 éves anya vagyok, de vannak pillanatok az életben a mai napig amikor úgy érzem "basszus, ehhez még nem vagyok elég érett felnőtt". Nyilván egy felnőtt ilyenkor bizony erőt vesz magán és beleáll a helyzetbe, majd megoldja azt.

Amúgy apukámat egész életemben úgy ismertem mint nagyon felelősségteljes felnőtt embert. De ő saját bevallása szerint akkor lett igazi felnőtt mikor 49 majd 50 évesen eltemette a szüleit (nagyszüleimet).

Természetesen jogilag felnőtt vagy.

2020. jún. 7. 22:10
 14/19 A kérdező kommentje:
Gyámság alatt vagyok, de hát mindig is az alatt leszek, de akkor felnőtt vagyok, yeppp. :D
2020. jún. 8. 06:48
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Azért azt is hozzá kell ehhez tenni, hogy a szülők nagy része egyáltalán nem ugyan úgy neveli az eltérő korú gyerekeit. Az első gyerek a "próba", őt hamarabb elengedik, nagyobb önállóságot kap. Mivel idősebb ezért mindegy hány éves mindig ő a "felnőttebb". A kisebb gyerek viszont az örök kisbaba. Aki sokkal jobban fogva van, akit nehezebben engednek el mert nehéz feldolgozni, hogy nincs már gyerek a háznál.
2020. jún. 8. 11:32
 16/19 anonim ***** válasza:
80%
Ilyen hozzáállással maximum nagykorú vagy, de nem felnőtt.
2020. jún. 8. 14:48
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Amelyik a szüleidnek éppen jobban tetszik...

Pl nálunk: ha valamit nem mertem egyedül csinálni, akkor a szüleim egyből jöttek azzal, hogy "18 éves vagy", de apám pl még most is megkérdezi, hogy a kiflit el tudom-e vágni, pedig már 19 vagyok...

2020. jún. 8. 16:53
 18/19 anonim ***** válasza:
73%
20 éves vagyok, nem otthon élek, háztartást vezetek a barátommal közösen, de szüleim rendszeresen segítenek anyagilag. Na majd akkor leszek felnőtt, mikor erre nem szorulok rá. Te ettől még inkább messze vagy, ha itt akarsz önigazolást kapni.
2020. jún. 8. 17:04
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Fiatal felnött:)

Mondjuk gondolkodáson múlik a dolog leginkább. Valaki 30 éves korára se nöľfel igazán.

2020. jún. 12. 00:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!