Szülők, ti elengednétek 17 és fél éves gyermeketeket
(fiú) bulizni?
Figyelt kérdés
A lényeg, hogy lenne július elején egy buli a haverjaimmal. Csak egy baj van, hogy anyum ellenzi az olyan bulikat, ahol alkoholt is fogyasztanak. Már többször is voltam, de tudtam, hogy akkor enged el, ha azt hazudom, hogy ott lesz az osztályfőnököm. Ha most azt mondanám, hogy nem lessz ott biztos nem engedne el és félek, hogy kiderül véletlenül és akkor többet soha nem mehetek sehova. Amúgy vannak akiket ismernek a szüleim, nem drogos, meg csöves banda. Apum viszont nem szól bele, tőle nyugodtan mehetek. Anyum nagyon ellenzi az alkoholt, a múltkor megittam előtte egy fél deci bort és azt mondta alkoholista vagyok :D. Vélemény, tanács?
apádtól kérj engedélyt, anyáddal meg ne foglalkozz
2020. máj. 31. 17:20
2/12 A kérdező kommentje:
Apum természetesen elenged, de akkor anyám szökik egyből, a nem mész sehová!!! szöveggel.
Mondjam azt, hogy ott lesz az ofő?
2020. máj. 31. 17:22
3/12 anonim válasza:
kérd meg apád, hogy beszéljen vele
vagy vessz össze anyáddal, próbáld meg érzelmileg zsarolni
mondj valami olyasmit, hogy miatta leszel egész életdben magányos, mert nem hagy szocializálódni, talán meg is ölöd magad
nekem is bevált
2020. máj. 31. 17:25
4/12 A kérdező kommentje:
Apumtól elkérezem, megmondom hol leszek S hogy két nap múlva majd jövök, anyám pedig vessen magára.
2020. máj. 31. 17:29
5/12 anonim válasza:
Fiús anyaként sajnos megértem. Rengeteg mostanában az értelmetlen buli halál a fiatalok körében. Leesik, megfullad, megkeselik ☹️ És ezek általában fiúk. Egy anya legnagyobb rémálma, hogy a gyerekével ilyesmi történhet. Amit te tehetsz az az, ha megmondod neki, felelősségteljes leszel nem iszod le magad a sárga földig , megígéred, hogy nem úszol részegen banyatoban stb. (Ez egy valós példa mert en rettenetes kamasz voltam, csoda, hogy elek. Nem tudom, hogy merem majd elengedni en is a fiam 😱😱😱 en magam mindent megtettem amitől a szülők rettegnek). Szóval ígérd meg, hogy nem teszel ilyeneket és ne is tegyél. Soha ne állj bele konfliktusba. Pláne ne részegen. Vigyázz magadra! Nagyon.
2020. máj. 31. 17:57
6/12 anonim válasza:
Persze, elengedném. El is fogom, bár ő még csak 9 éves. 17 és fél éves vagy, gyakorlatilag fél év múlva világgá is mehetnél, halálra is ihatnád magad, ha akarnád, nem lenne a szüleidnek beleszólása. Én úgy gondolom, hogy úgy nevelem a fiamat, hogy minden veszélyes dologról kap tájékoztatást, elmondom neki mind az alkohol, mind a kábítószer veszélyeit és mindemellett mindent megbeszélünk, jó a kapcsolatunk, tehát meglesz a bizalom is, hogy igen, biztos, hogy fog alkoholt fogyasztani, de bízom benne, hogy azt úgy teszi, hogy ne legyen belőle probléma.
2020. máj. 31. 18:13
7/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, várok még ötleteket, tapasztalatokat.
2020. máj. 31. 18:35
8/12 anonim válasza:
Ne hallgass az olyan agyatlanokra akik azt tanácsolják hogy zsarold áh anyádat vagy hogy csapd be...
Legyél vele őszinte.
Többre mész vele.
Mondd el neki, hogy megérted, hogy félt téged, de már lassan felnőtt leszel és itt az ideje hogy engedjen a korlátokból. Említsd meg, hogy attól elmentek néha bulizni még nem leszel alkoholista, nem fogod lenni magad matt részére, ha mégis... Néha belefér. Ott lesz XY úgyis aki nem iszik annyit. Valahogy majd úgyis haza kell jutni.
Ha az megnyugtatja mondd neki hogy felhivod 1x hogy minden rendben és hogy előreláthatólag mikor mész. De ne többször nehogy hivogassa utána állandóan aggódva.
És így szépen fokozatosan egyre engedekenyebb lehet.
Nem attol leszel alkoholista, hogy néha lereszegedsz vagy megiszol egy pohár bort.
2020. máj. 31. 19:59
9/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkit a választ
2020. máj. 31. 20:32
10/12 anonim válasza:
Csalódott lennék, ha olyan embert neveltem volna, akinek szórakozás = kocsmában / diszkóban / házibuliban vagy máshol inni, mosdóban dugni. Nekem senki ne mondja, hogy nem ez megy.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!