Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért ilyen szigorúak?

Miért ilyen szigorúak?

Figyelt kérdés

15 éves lány vagyok.Nem értem a szüleimet...Nyár közepe van,és nem engednek el soha addig ameddig szeretnék.Nem érem miért ilyen szigorúak,hisz soha nem pofáztam vissza,a suliban jótanuló voltam,nem voltak balhék.Anyával már próbáltam erről beszélni de mikor rákérdeztem aztmondta hogy este félt nehogy elüssön valami autó (mert általában biciklizni szoktunk menni a barátaimmal.).Hiába mondom neki hogy én vigyázok magamra,és mások is 10-11ig vannak kint őt ez nem érdekli.

Egy kisebb faluban lakunk,nem tudom mitől kell féltenie hisz itt nem fognak leütni az utca közepén és behunzni egy sikátorba -.-'...hogy beszéljem ezt meg vele?

2010. júl. 29. 13:40
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Tök komolyan nem értem - miért nem lehet nappal biciklizni? Miért kell este 10kor sötétben, 15 évesen?

Hát tényleg sosem lesz bajod! Aztán, ha valami mégis történik, akkor szüleid kérdezik, hogy mégis hol voltak, amikor elütött valami? Én velük értek egyet.

Ott van az egész nap, nincs suli, nem kell munkába járni, stb. Szórakozni nappal is lehet. Gyerek vagy még. L27

2010. júl. 30. 11:03
 12/15 A kérdező kommentje:

Azért megyünk este biciklizni mert pl nappal 35 fokvan és nem a legkellemesebb.Napközben meg mindenkinek van valami dolga és nem 2-3 emberről van szó hanem 6-8-ról,és így mindekinek csak este jó.

Anyáék ismerik a legtöbb barátomat(szüleiket is...),lehet hogy egy beszélgetést megejtek anyával és elmagyarázom neki hogy ezt én hogy gondoltam (:

köszönöm a válaszokat.

2010. júl. 31. 13:59
 13/15 A kérdező kommentje:
16:23 ~ebben egyetértek :'D
2010. júl. 31. 14:00
 14/15 anonim ***** válasza:

A keresztlányom 15 éves és ő is legkésőbb 9re otthon van, ennek ez a rendje, én is ezt tenném, csak az én lányom még kicsi. Véleményem szerint egy ennyi idős gyereknek semmi keresnivalója az utcán este 10kor. És valóban, egyszer legyen baj, akkor a szülők nézhetnének, szóval egyetértek velük.

DE:

Mivel én is baromira utáltam ezt gyerekkoromban, azt javasolnám, hogy ha beszélsz a szüleiddel, akkor legyen egy olyan lehetőséged nekik, hogy akkor legyetek nálatok a barátaiddal. Lehet az udvaron is sok értelmeset csinálni, akár egy jó kártyapartit, nagy nevetésekkel, és a barátoknak sem kell megmondani az okokat, hanem ha megbeszélted a szüleiddel, akkor egyszerűen hív el őket, és kész. Anyudék nyugodtak lesznek, ti meg együtt, este 10ig, ha akartok.

Nálam anno ez vált be, ott voltunk a kapu előtt az utcán, beszélgettünk, tollasoztunk, röplabdáztunk, szem előtt voltunk, de mégis magunk és minden szülő nyugodt volt, hogy anyukám figyel a gyerekekre.

31 éves anyuka

2010. aug. 1. 07:24
 15/15 anonim ***** válasza:
Jobb lenne ha elhanyagolnának? hosszu távon nem,könnyü mondanom,mert nálunk nincs ilyen,felvivnak ,h haza kell mennem pl fél 10kor mek,azt ennyi xd . de mond ,h bnődnél vagy ,azt nemmondtad ,h nemmentek el... nem illik,de ez már téll durva
2010. aug. 1. 22:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!