Mivel motiválnál egy 18 éves lányt?
Ő az én unokahúgom, jövőre érettségizik (egy évet kihagyott egyéb, a tanulást nem befolyásoló okból). Az a baj, hogy látszólag semmi sem érdekli, az iskola egy óriási nyűg számára, pedig nem buta.
Múltkor megkérdezte tőlem, a mi a különbség a soros és párhuzamos elektromos kapcsolás között. Elmondtam neki, egyből megértette, lerajzolta, kiszámolta.
A jegyei igen szélsőségesek. Egy halom egyes, aztán félév végén belelapoz a könyvbe (amit akkor vesz le a polcról először) és zsinórban ötösöket ír.
Délután amikor hazamegy (amíg volt suli) nem csinál semmit. Filmek, telefon, csavargás a barátnőkkel.
Suliba 1 füzettel jár(t), semmi egyéb nincs a táskájában.
Humán tárgyak hidegen hagyják, reál tárgyakat megérti, de azt mondta nem lenne se orvos, se mérnök
Művészet nem érdekli. Elvan otthon, mint a befőtt, szavát se hallani.
Egyszer pedzegette, hogy modell az lenne, külsőre jó adottságai vannak, de azt meg érthető okokból a szülei nem támogatják.
Ők okos, értelmes diplomás emberek, nincs elhanyagolva a lány. Nem az van, hogy odadobják a pénzt neki hogy addig is csöndben legyen.
Kamasz, és egyszerűen nem érdekli.
Nem érdekli mi lesz vele később, mert a szülők gazdagok és ő ezt tudja. Ha viszont nem így lenne akkor , ő sem lenne ilyen. Tudná, hogy nem engedheti meg magának. Én nem adnék neki kaján,tiszta ruhán kívül mást. Ha nem akar tanulni menjen el dolgozni. Lehet választani
akkor menjen el modellkedni, egy próbát megér.
ti meg engedjétek el a nagy elit diplomás egótokat, nem fogjuk azt válaszolni, hogy óóóó, van egy trükk ami mindig bejön, ettől garantálta megjön a kedve az iskolához, és egy éven belül leteszi elétek a master diplomáját...
"nagy elit diplomás egótokat"
Ez nagyon jó! Tetszik.
Csak az a baj, hogy a szülei a két legszerényebb, legbékésebb ember, akiket ismerek. A lánynak is csak segíteni próbálnék, de ahogy látom, egyesek azonnal a zsebekben turkálnának. Honnan, miből, mennyi?
Tiszta vicc.
nyolcas, ezért: "Ők okos, értelmes diplomás emberek"
persze, ők nagyon szerény és normális emberek, de még a gyermekükről szóló kérdésben is roppant fontos kiemelni a végzettségüket, nehogy már azt higgye bárki is, hogy ők valami közemberek, ahol a gyerek megpróbálhatná azt csinálni, amihez érez magában motivációt.
Előző vagyok, rosszul írtam:
*adottságot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!