Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » A kamaszkor hány éves korig...

A kamaszkor hány éves korig húzódhat el? Tehát mikor vállnak igazán érett felnőtté a kamaszok? (én 21 évig gondolom)

Figyelt kérdés

2020. ápr. 10. 20:31
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
88%
Nem lehet így általánosan megmondani, az a válasz. Szerintem akkor zárul le végérvényesen a kamasz/fiatalkor és akkor kezdődik az "igazi felnőttkor" amikor teljesen önfenntartóvá válik az ember. Van neki saját jövedelme, abból fedezi a szükségleteit, elköltözött a szülői házból egy saját háztartásba ahol magára főz, mos, takarít, bevásárol. Ez pedig abszolút neveltetéstől, lehetőségektől, pályaválasztástól függ. Például aki szakmát tanult középiskolában, az lehet hogy már 18-19 éves korában beköltözik a közeli városba, elhelyezkedik valahol szakemberként, éli az életét. Ő már mondható felnőttnek, feltéve hogy a viselkedése is megfelel ennek. Aki mondjuk orvosira megy, az lehet hogy csak 25-26 éves korára jut el oda hogy teljes munkaidős állást tud vállalni és esélye van elköltözni, önellátónak lenni, nekik teljesen csak akkor kezdődik a felnőttkor, előtte, 20 és 25 éves kora között ilyen furcsa köztes, "fiatal felnőtt/diák" állapotban van. És van aki életképtelen és még 34 évesen is zsebpénzt kap és az anyja teszi elé az ebédet, ő valóban sose lesz felnőtt.
2020. ápr. 12. 16:45
 12/19 A kérdező kommentje:

Végre egy értelmes komment, elég részletes, köszönöm.

De én igazából a külsőről akartam volna kérdezni, hány évesen válik a kamasz érett külsejűvé!? Genetika? Vagy az is a szülőktől függ?

Most pl.: a 18 éves fiúknak már borotválkozniuk kell, azonban van, aki még akkor nem tudja elkezdeni.

Van aki már 16 éves korban úgy néz ki mint egy felnőtt, de van olyan aki 23-25 évesen fog kinézni felnőttnek?

2020. ápr. 13. 06:40
 13/19 anonim ***** válasza:
34%
Minden felnőtt máshogy néz ki. Mit nevezel te felnőttes kinézetnek? Van, aki felnőttként is festi a haját, tetováltat, stb., más meg kamaszkorában sem. Miért akarod mindenképpen skatulyába zárni? Majd ha olyan lesz a munkája, vagy bármi más miatt fontossá válik neki magának, hogy felnőttesebben nézzen ki, akkor változtat. Ha csak te akarod, az kevés.
2020. ápr. 13. 13:05
 14/19 anonim válasza:
0%
Ameddig ilyen felesleges, megválaszolhatatlan kérdésekkel pazarlod a tárhelyet biztosan nem vagy felnőtt.
2020. ápr. 15. 16:41
 15/19 A kérdező kommentje:
De az se, aki erre szán időt :-)
2020. ápr. 15. 17:01
 16/19 A kérdező kommentje:
-tisztelet a kivételnek, aki(k) normális választ adott-
2020. ápr. 15. 17:03
 17/19 anonim ***** válasza:
70%

Biztos nem 18 az a bizonyos határ. Én és sok osztálytársam úgy nézünk ki, mintha általános iskolások lennénk, és a buszon is látok embereket, akik annyi idősek /idősebbek, mint én (érettségi a beszédtéma, tehát ilyen 17-20 évesek), de ők is ilyen 7.-es/8.-as külsővel rendelkeznek.

Persze ott a másik véglet is, aki 15 évesen elmenne 30-nak, fiúban is, meg lányban is, de ez szerintem ritkább. Általában a tinik vagy a koruknak megfelelően néznek ki, vagy 4-5 évvel tűnnek öregebbnek. A pubertás kor általában 18-25 éves korra végleg lecseng, a gyerekes kinézet pedig genetika, életmód, és stílus függő.

Pl én a rajzfilmfigurás pólóban, smink nélkül, kerek fejjel, és bubi hajjal nem keltek túl felnőttes benyomást, de így nézek ki, mert ettől érzem jól magam. Más meg attól, ha inget visel szövetnadrággal.

2020. ápr. 15. 18:55
 18/19 anonim ***** válasza:
82%
Én kb 20 után éreztem hogy valami nagyon megváltozott.
2020. ápr. 21. 20:53
 19/19 anonim ***** válasza:
20körül
2020. máj. 11. 22:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!