A kamaszkor hány éves korig húzódhat el? Tehát mikor vállnak igazán érett felnőtté a kamaszok? (én 21 évig gondolom)
Végre egy értelmes komment, elég részletes, köszönöm.
De én igazából a külsőről akartam volna kérdezni, hány évesen válik a kamasz érett külsejűvé!? Genetika? Vagy az is a szülőktől függ?
Most pl.: a 18 éves fiúknak már borotválkozniuk kell, azonban van, aki még akkor nem tudja elkezdeni.
Van aki már 16 éves korban úgy néz ki mint egy felnőtt, de van olyan aki 23-25 évesen fog kinézni felnőttnek?
Biztos nem 18 az a bizonyos határ. Én és sok osztálytársam úgy nézünk ki, mintha általános iskolások lennénk, és a buszon is látok embereket, akik annyi idősek /idősebbek, mint én (érettségi a beszédtéma, tehát ilyen 17-20 évesek), de ők is ilyen 7.-es/8.-as külsővel rendelkeznek.
Persze ott a másik véglet is, aki 15 évesen elmenne 30-nak, fiúban is, meg lányban is, de ez szerintem ritkább. Általában a tinik vagy a koruknak megfelelően néznek ki, vagy 4-5 évvel tűnnek öregebbnek. A pubertás kor általában 18-25 éves korra végleg lecseng, a gyerekes kinézet pedig genetika, életmód, és stílus függő.
Pl én a rajzfilmfigurás pólóban, smink nélkül, kerek fejjel, és bubi hajjal nem keltek túl felnőttes benyomást, de így nézek ki, mert ettől érzem jól magam. Más meg attól, ha inget visel szövetnadrággal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!