Mit es hany evesen tudott eloszor onalloan fozni a gyereketek?
Szia én 13 évesen tudtam már instant levest,virslit,palacsintát,rántott husit,muffint,rántottát,tükörtojást
18/L
Mindenki maga dönti el, mekkora kockázatot vállal.
Ha a széken állva megbillen a gyerek, mert mondjuk egy erős zajra önkéntelenül hátrakapja a fejét, aztán esés közben még a forróvizes fazekat is magára rántja, azért az elég ronda dolog.
De persze ritkán történik ilyen. Trambulinon ugrálni is veszélyes, biciklizni is, a fürdőkádba is bele lehet fulladni, és így tovább.Főzés közben is történhet baleset.
A közvélekedés meg cseppet sem egységes, sőt folyamatosan változik azzal kapcsolatban, milyen kockázat tartozik bele a normálisan vállalhatóba, és mi meríti ki a kiskorú veszélyeztetését. Fél órát egyedül otthon tölteni hét évesen, másodikosként egyedül elballagni az iskolába, éles késsel vágni óvodás korban, cigarettafüstben ülni az autóban 200km-en át és így tovább... Ezekkel 40 éve még semmi probléma nem volt, manapság viszont sokan a gyámügyért kiáltanak, ha ilyet hallanak, de legalább a saját gyerekeikkel kapcsolatban sose engednék meg.
6 éves fiam van. Mi szakácsok vagyunk az apjával.
Ügyes a gyerek a konyhában, kiskorától látja , mi hogyan megy.
Egyedül melegszendvics, sima szendvics, főtt virsli (igen, forró a víz, de ügyesen biztonsággal kezeli!), tejbegríz és tükörtojás ami megy neki.
Tény, h sokszor voltam mellette és rászoltam, hogy mire vigyázzon. De ma már egyedül biztonsággal megcsinálja.
Büszke vagyok rá :)
Plusz mindig segít a konyhában, mikor főzünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!