Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Fiúk, lányok! Van itt olyan,...

Fiúk, lányok! Van itt olyan, akinek ekcémája van?

Figyelt kérdés

Párosul ételallergiával? Milyennel? Vagy szénanáthával, aszthmával?

Köszi a válaszokat!!

2010. júl. 26. 17:20
 1/8 anonim válasza:
100%
Nekem kiskorom óta ekcémám van, de nem tudom, hogy miért, általában télen és nyáron szokott kijönni, volt amikor a csuklómon, volt amikor az ujjamon, vagy a hajlataimban. Amúgy az ekcémának rengeteg kiváltó oka lehet, "élelmiszerek, például a tehéntej, tojás, citrusfélék, zöldségek, allergizálhat a háziporatka, a pollen, az állatszőr, toll, fellobbanthatja a hideg idő, a száraz levegő, az erős verítékezés, a stresszhelyzetek, a dohányzás (a passzív is) és a különféle vegyszerek is" ez volt írva egy cikkben. Amúgy 14 éves lány vagyok, és sok mindent nem lehet ellene tenni, gondolok itt a megelőzésre. Ha előjön, akkor krémmel kell kezelni, de nálam az se mindig használ :S remélem segíthettem.
2010. júl. 26. 17:35
 2/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Én ekcémás vagyok.Az első mestruációm után lettem ekcémás (3. éve),tehát ez már a felnőttkori,amit elvileg nem növök ki,max. akkor enyhülnek a tünetek ha terhes leszek (de ezzel még inkább várok:D).

Eddig 2x csinálták meg nekem az allergiavizsgálatot,a karcolósat és 1x vért is vettek.Az egyik allergiavizsgálaton rengeteg élelmiszer pozitív lett.Pl.:sárgarépa,hal,rák,tojás,eper,barack,tej és tejtermékek,búza,kukorica,dió,mandula és magvasok...Gondban is voltunk,hogy na akkor mégis mit egyek.A második allergiavizsgálaon viszont ugyanezek negatívak lettek.Hogy most mi az igazság,allergiás vagyok-e rájuk és ha igen melyikre még mindig nem tudjuk,mert azóta 1x elküldtek allergiavizsgálatra,de nem csinálták meg nekem,mert elvileg csak 5 évente lehet.Azt mondta nekem a doki,hogy fölösleges lenne bevinni a szervezetembe az allergén anyagokat,mert az allergia nem gyógyítható,tehát kevesebb nem,max. több allergiám lesz.

Én ezzel nem teljesen értek egyet.

Sokáig kísérletezgettünk,hogy vajon mitől lehet ez és most úgy néz ki,hogy végre megérte az a sok szenvedés,amikor csak néztem ahogy a szüleim rakott krumplit esznek,pedig az a kedvenc ételem...

Most mindent eszek,amit szeretek,megkívánok,de mértékkel.

2 éve még az egész karom és a nyakam vörös foltos volt,véresre vakartam éjszakánként annyira viszketet.Most egyáltalán nincs tünetem,már kb. 2-3hónapja.

Hozzáteszem,hogy június óta két új dolgot is kipróbáltam.

Az egyik a kristálygomba,aminek a levét kell felhasználni.Ez elvileg az ekcémára is jó,két hét alatt a makacs ekcémát is eltünteti,csak kenegetni kell.Egyébként ez a kristálygomba sok minden másra is jó és nagyon finom,bár kenegetni kellene én iszom,de így is jó!Nekem az ekcémát a gyomorműködéssel is összehozták,de ott sem találtak semmi bibit.Viszont a kristálygomba segíti az emésztést is.

A másik pedig a dermax száraz bőrre való testápolója.Egyszerűen fantasztikus.2hét alatt teljesen eltűntek az ekcémás foltjaim,de még száraz a bőröm.Nekem már ez is hatalmas előrelépés.Világéletemben száraz volt a bőröm,úgyhogy ez valószínűleg ilyen is marad.Amikor reggel-este kenem,akkor nem vészes.

Bocsi,hogy hosszú lett,remélem tudtam segíteni valamennyit!

15/L

2010. júl. 26. 17:46
 3/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindkettőtök válaszát! Sokat segítettetek! Nekem van egy 4 hónapos kisfiam, aki ekcémás és kíváncsi vagyok, hogy mire számítsunk. :) Jobbulást Nektek és szép napot!
2010. júl. 26. 18:54
 4/8 A kérdező kommentje:
Salala, ebből a kristálygombából olyan kefír-szerű dolog lesz? :)
2010. júl. 26. 18:58
 5/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem egészen kerfires lesz a dolog.

A kristálygombát vízzel,pár szem mazsolával és cukorral kell felönteni,ezt kell kevergetni és hagyni,hogy erjedjen.2napig kell így hagyni,időnként megkevergetni.2nap múlva le kell szűrni,a gombát átmosni majd ugyanígy egy új adagot csinálni.A levét kell meginni.Fehéres színe van,az íze pedig ... talán a bodzáéhoz hasonlít vagy nem is tudom.

2010. júl. 27. 13:56
 6/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem óvódás koromban volt,aztán elmúlt.Majd 13 évesen előjött újra.A bal lábon volt elég sokáig.Kb 1 éve múlt el.

19/L

2010. júl. 28. 15:05
 7/8 anonim ***** válasza:
Istenem, nekem van :D De a stressztől jön elő néha nagyon durván :S Olyan szinten durván h suli időben a körmeim körül áhh...szal ronda..:( 13/L
2010. júl. 29. 00:37
 8/8 anonim ***** válasza:

NEkem is van, és igen ételallergiám van, tej, tojás, hagyma stb.. nem vészesen de van!

hajlatokba jön elő

még nem menstruálok.

Van esély hogy kinövöm

13/L

2010. aug. 14. 23:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!