Mit lehet tenni öcsémmel? Ez jó megoldás rá?
Az öcsém 17 éves, Én 21.
Sajnos, 17 évesen nem jutott el az agyáig még mindig, h magára kell vigyázzon lassan és jó lenne elkezdenie pénzzel bánni és rendesen élni magával.
Viszont mai nap, már meguntam, h itthon még csak mosogatni sem képes (ha azt mondja fog, akkor addig eltudja tolni, h az edények bepenészednének [de szerencsére itt vagyok és nem hagyom])
Szóval még mindig eljátssza ezt a dolgot, főzni nem főz magára. Ha pedig szóváteszem, mennyire örülnék meg barátnője is, h ha egyszer nekiülne elmosogatni magától vagy takarítani, de még ha a barátnője is szidja, h mennyire igénytelen az se érdekli. Elmegy duzzogni, hisztizni és kocsmázik.
A szóval és neveléssel nem tudok már mit kezdeni, próbáltam hónapokig. A pénzt és minden mást már megvontam tőle, eddig azt hittem az a baj, h motiválatlan, de úgy látszik Őt havi 30 ezer és a napi kér valamit /chips, csoki egyebek/ sem erőltetik rá.
Utolsó próbámra pedig, h megértse 17 évesen már ideje annyit tennie, h félórára kimegy füvet nyírni, majd nyáron. Vagy,ha kitalálja barátnőjével főz, akkor nem nekem hagyja meg a mosatlant,hanem magára.
Adok neki havonta X összeget és megél egyedül. Az eszközöket és tányérokat teljsen elfelezem és a hűtőkaja is olyan lesz, mint egy társasházban. Mindenért magáért felel és kész. Ha véletlen mosatlanja lesz és nem mosgatja el csak beba-om a szoba közepére neki.
Szóval a kérdés: Mennyit adnátok? Mennyire számoljak /nap-ra forintot, h megéljen magának? Olyan összeget akarok találni, amivel megtud élni, ha okosan ossza a pénzt simán elél és még spórolni is tud. Nem főz, nem szokott. Vendéglátásban dolgozunk mindketten a kajánk javarésze megvan csak itthon kell ennie neki is 15től- estig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!