15-16-17 éves gyerekednek milyen szinten van a nyelvtudása?
Érdekelne hogy manapság mi az általános, egy tini mennyire tud idegen nyelven kommunikálni. Ha leírnád, hogy:
-milyen nyelv(ek)et beszél
-hanyadikos
-milyen suliba jár (szakgimi, gimi)
-milyen szinten tud egy idegen nyelvet (A1, A2 , B1 stb)
-van-e nyelvvizsgája
-jár-e külön nyelvtanárhoz vagy nyelvsuliba
akkor azt megköszönném!
10!
Ez a kérdés a most tizenéves fiatalokról szól, nem a huszonéves diploma előtt állókról. Emellett minden évben több gyerek kezd korábban nyelvet tanulni és úgy valamilyen szinten egy idegennyelver beszelni. A nyelvvizsga pedig sokszor enm tudás, hanem anyagiak hiánya miatt nincs meg. 30e ft körül van egy C1 komplett nyelvvizsga.
15 évesen tettem le az angol b2-t, most nyáron a felsőfokút
gimis vagyok, nyelvi előkészítős osztályban, most 11-es
németet is tanulok, az valahol a2-b1 között, de nem szeretem
sosem jártam külön nyelvtanárhoz, de fontolgatom, szívesen tanulnék egy másik nyelvet is, ami tényleg tetszik és hasznos is
Nagylányom tizedikben tette le a középfokú, tizenkettedikben a felső fokú angol nyelvvizsgáját.
Kisebbik lányom kilencedikben a középfokút, tizenkettedikben a felsőfokút szintén angolból, spanyolból emelt értettségit tett (középfoknak megfelel).
Fiam nyolcadikosként nyelvvizsgázott középfokon szintén angolból.
Ugyanabba az általánosba jártak mindhárman, különböző gimnáziumokban folytatták a tanulást.
Egyiknek sem volt soha szüksége nyelvtanárra/nyelviskolára.
17 éves vagyok, 11. osztályos gimiben és 4. óta tanulok angolt, és 9. óta németet.
Nincs még nyelvvizsgám, de legkésőbb 12. elején szeretnék angolból középfokút, a tudásom is kb. ezen a szinten van, bár még szükségem van egy kis gyakorlásra ahhoz, hogy sikerüljön is az a nyelvvizsga. Külön tanárhoz nem járok, mert szerencsére most jó tanárom van, nagyon sokat fejlődtem mióta ő tanít.
Németből viszont sajnos nagyon rosszul állok, kb. csak bemutatkozni tudok meg néhány alap szót/mondatot. Bár ehhez talán részben az is hozzájárul, hogy nem a legjobb a tanár, sokszor elbeszélgeti az órákat, és nem is nagyon vannak elvárásai, a dolgozatok kb. általános iskola alsó tagozatán lennének reálisak. (Nyilván nem csak az ő hibája, járhatnék külön tanárhoz vagy gyakorolhatnék más módon is, de szerintem ez is számít, mert az óráin csak megutálni sikerült a nyelvet, pedig korábban kifejezetten tetszett, és ezért választottam ezt az iskolát és osztályt, hogy németet tanulhassak)
17 éves lány vagyok, idén lett meg németből a B2 nyelvvizsgám.
Ezen a nyáron kezdtem el angolt is tanulni, de csak pár mondatot tudok és nem szeretem. 😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!