Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 15-16-17 éves gyerekednek...

15-16-17 éves gyerekednek milyen szinten van a nyelvtudása?

Figyelt kérdés

Érdekelne hogy manapság mi az általános, egy tini mennyire tud idegen nyelven kommunikálni. Ha leírnád, hogy:

-milyen nyelv(ek)et beszél

-hanyadikos

-milyen suliba jár (szakgimi, gimi)

-milyen szinten tud egy idegen nyelvet (A1, A2 , B1 stb)

-van-e nyelvvizsgája

-jár-e külön nyelvtanárhoz vagy nyelvsuliba

akkor azt megköszönném!

2019. nov. 23. 23:27
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
76%

10!

Ez a kérdés a most tizenéves fiatalokról szól, nem a huszonéves diploma előtt állókról. Emellett minden évben több gyerek kezd korábban nyelvet tanulni és úgy valamilyen szinten egy idegennyelver beszelni. A nyelvvizsga pedig sokszor enm tudás, hanem anyagiak hiánya miatt nincs meg. 30e ft körül van egy C1 komplett nyelvvizsga.

2019. nov. 27. 06:19
 12/16 anonim ***** válasza:
0%
10, igen, tudjuk hogy szr, de ebben az országban minden szr, mért az oktatás lenne kivétel, nem figyeltél? az én öcsém pl magának tanult meg angolul, mert szüksége volt rá, csak senki nem volt képes használható tudást adni neki. igen, a magyarok többsége lusta, és várja, hogy a sült galamb a szájába repüljön, de ez mindig is így volt, a nyelvtudás hiánya alapvetően az egyén hibája, nem a rendszeré
2019. nov. 27. 11:43
 13/16 anonim ***** válasza:

15 évesen tettem le az angol b2-t, most nyáron a felsőfokút

gimis vagyok, nyelvi előkészítős osztályban, most 11-es

németet is tanulok, az valahol a2-b1 között, de nem szeretem

sosem jártam külön nyelvtanárhoz, de fontolgatom, szívesen tanulnék egy másik nyelvet is, ami tényleg tetszik és hasznos is

2019. dec. 3. 22:47
 14/16 klopusz ***** válasza:
100%

Nagylányom tizedikben tette le a középfokú, tizenkettedikben a felső fokú angol nyelvvizsgáját.

Kisebbik lányom kilencedikben a középfokút, tizenkettedikben a felsőfokút szintén angolból, spanyolból emelt értettségit tett (középfoknak megfelel).

Fiam nyolcadikosként nyelvvizsgázott középfokon szintén angolból.

Ugyanabba az általánosba jártak mindhárman, különböző gimnáziumokban folytatták a tanulást.

Egyiknek sem volt soha szüksége nyelvtanárra/nyelviskolára.

2019. dec. 8. 15:34
 15/16 anonim ***** válasza:

17 éves vagyok, 11. osztályos gimiben és 4. óta tanulok angolt, és 9. óta németet.

Nincs még nyelvvizsgám, de legkésőbb 12. elején szeretnék angolból középfokút, a tudásom is kb. ezen a szinten van, bár még szükségem van egy kis gyakorlásra ahhoz, hogy sikerüljön is az a nyelvvizsga. Külön tanárhoz nem járok, mert szerencsére most jó tanárom van, nagyon sokat fejlődtem mióta ő tanít.

Németből viszont sajnos nagyon rosszul állok, kb. csak bemutatkozni tudok meg néhány alap szót/mondatot. Bár ehhez talán részben az is hozzájárul, hogy nem a legjobb a tanár, sokszor elbeszélgeti az órákat, és nem is nagyon vannak elvárásai, a dolgozatok kb. általános iskola alsó tagozatán lennének reálisak. (Nyilván nem csak az ő hibája, járhatnék külön tanárhoz vagy gyakorolhatnék más módon is, de szerintem ez is számít, mert az óráin csak megutálni sikerült a nyelvet, pedig korábban kifejezetten tetszett, és ezért választottam ezt az iskolát és osztályt, hogy németet tanulhassak)

2019. dec. 15. 19:52
 16/16 anonim ***** válasza:

17 éves lány vagyok, idén lett meg németből a B2 nyelvvizsgám.

Ezen a nyáron kezdtem el angolt is tanulni, de csak pár mondatot tudok és nem szeretem. 😅

2021. júl. 16. 16:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!