15-16-17 éves gyerekednek milyen szinten van a nyelvtudása?
Érdekelne hogy manapság mi az általános, egy tini mennyire tud idegen nyelven kommunikálni. Ha leírnád, hogy:
-milyen nyelv(ek)et beszél
-hanyadikos
-milyen suliba jár (szakgimi, gimi)
-milyen szinten tud egy idegen nyelvet (A1, A2 , B1 stb)
-van-e nyelvvizsgája
-jár-e külön nyelvtanárhoz vagy nyelvsuliba
akkor azt megköszönném!
Én 17 évesen 10.-es voltam (nulladik osztályba jártam, de nem nyelvi előkészítőbe, aztán 10. elején iskolát váltottam), az első sulimban angolt és spanyolt tanultam, a másodikban angolt és olaszt. Nem jártam külön tanárhoz, de jó nyelvérzékem van.
Gimnáziumba jártam, 10. év végén B2-es nyelvvizsgát csináltam angolból, olaszul csak alapszinten beszéltem (abban az évben kezdtem tanulni).
16 évesen nyelvizsgázott az egyikük, ő nem beszél jól, nem szereti.
Fiam viszont már ilyenkor folyékonyan beszélt, azóta is napi szinten használja a nyelvet (19 éves) neki is gimnáziumban lett nyelvvizsgája. Ő másik nyelven is jól kommunikál, és még 1 nyelvet megért.
Teljesen más a két gyerek.
-milyen nyelv(ek)et beszél: magyar az anyanyelve, emellett beszél hollandul és angolul
-hanyadikos: külföldön élünk, az évfolyama a magyar 11.-nek megfelelo
-milyen suliba jár (szakgimi, gimi): középiskola, kb szakgimnazium tipus
-milyen szinten tud egy idegen nyelvet (A1, A2 , B1 stb): a hollandot anyanyelvi szinten beszéli, angol társalgási szint
-van-e nyelvvizsgája: nincs. Hollandból nem szükséges, mivel itt élünk és 8 éves kora óta tanulva megfelelő szinten van, nem kérnek tőle nyelvvizsgát. Amúgy C2 lenne. Angolból iden kezdte az iskolája speciális Cambridge english tanfolyamát, ezzel elvileg a jövő év végére C2 szintű vizsgát tehet majd.
-jár-e külön nyelvtanárhoz vagy nyelvsuliba: az iskolája indított Cambridge english tanfolyamot azoknak a tanulóknak, akik angolból magasabb szinten voltak. Az iskolában, tanítási időben van, az órarendjükbe beépítve. A tanfolyam ingyenes, csak a vizsgát kell majd fizetni.
17 éves lány:
- Német B2- C1 között, a B2 torony magasan lett meg
-angol kb. B1
- 11-es, gimnazista
- nem élt külföldön, a nyaralásokon kívül nem is volt
- a nyelvvizsga előtt járt kb. 4 hónapig heti egyszer egy nénihez beszélgetni
- németül bárhol, bárkivel elkezd beszélni, angolul nehezebben kezd, de belejön
18 éves fiú:
német C1-es vizsga, angolból most megy B2-re, az oroszt szeptemberben kezdte
- 12-es gimnazista
- nem élt külföldön, a nyaralások mellett egy egy svéd cserediák kapcsolatban vett részt, 5 napot volt Svédországban
- egyszer járt egy 40 órás angol tanfolyamra
- bárkivel, bárhol szóba elegyedik, akár angolul, akár németül
Alap szinten beszélek németül, és középfokú nyelvvizsgára készülök angolból. (17l)
A kolis szobatársam (15-16 között) kéttannyelvűs, szóval elég jól beszél angolul (nem tudom milyen szinten áll), középfokú nyelvvizsgára készül németből, kb alapokat tud spanyolból és franciából, illetve majdnem anyanyelvi szinten beszél hollandul, abból felsőfokú nyelvvizsgára készül. Ő egyébként évekik Hollandiában tanult.
17F, öcsém, angolból kb felsőfokú (nincs még nyelvvizsgája, nem ér rá), játszik, sorozatot néz, oktatófilmeket egy csomó témában, gimiben második nyelve, általánosban nem tanulta (elég gagyi sulink vol, csak egy nyelv volt), a gimis tanára nem pocsék, de nem is kiemelkedő, két-három évente megyünk külföldre, egyszer egy évben jönnek a küföldi rokonok.
németül alapfokú, lassan három éve, ezt tanulta általánosban, utálta, utána megkapta a világ legbutább emberét tanárnak, utálja, nem használja. franciát akar tanulni, gimi eleje óta, apánk nem engedte meg neki (nekem a német a legjobb nyelvem, és valamiért ragaszkodik hozzá, hogy a két testvér mindig ugyanazt csinálja), elment titokban egy kurzusra, az egy stabil A1
Én vagyok a tini, 17 éves leszek 1 hónapon belül.
- angol, német, spanyol
- 11.-es vagyok
- sima gimnázium, de 9.-ben voltam angol nyelvi előkészítős
- angol erős B2, német B2, spanyol A2
- Még nincs nyelvvizsgám, de márciusban vagy áprilisban megyek németből középfokúra és kb. egy év múlva az angol felsőfokút is le akarom tenni, csak arra még kell idő gyakorolni.
- spanyolból van magántanárom (heti 1 alkalom), németből jártam nyelviskolába, angolból csak nyáron voltam egyszer egy tanfolyamon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!