Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Odaadod gyerekednek a családi...

Odaadod gyerekednek a családi pótlékot, hogy arra költse, amire akarja?

Figyelt kérdés
2010. júl. 18. 18:52
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
88%

Én nem kapom meg és nem igényelném,hogy nekem adják.Bár lehet,hogy ez azért van,mert nagyjából képben vagyok a pézügyi helyzetben.Nem vagyunk gazdagok és az a pénz nagyon jól jön nekik,főleg,hogy nővérem már egyetemista.

Én havi 3000Ft-t kapok,ami így kevésnek tűnik,de nekem pont elég.Ugyanis 4-5 éve nyitottak nekem bankszámlát amire minden hónapban kaptam x összeget.Mivel eleinte nem kellett semmire költenem ott gyűlt a pénz,most is arra kapom a zsebpénzemet,ezenkívül néha kapok pénzt,ha strandra megyek stb...

Ezenkívül van valamilyen lakáselőtakarékossági szerződés vagy micsoda,melynek keretén belül havi x összeget félre tesznek a szüleim és 4 év múlva fel lehet venni,de akkor még csak lakás vásárlásra vagy felújításra lehet költeni,de 18 évesen ez még nem biztos,hogy olyan fontos lesz és van olyan lehetőség,hogy további 4 évig félre tesznek a szüleim havi x összeget és utána már bármire lehet költeni azt a pénzt.Ez nagyon jól fog majd jönni a későbbiekben,mert valahogy meg kell alapozni az életet.

A családi pótlékot pedig nem véletlenül a szülők kapják.

15/L

2010. júl. 18. 20:17
 12/28 anonim ***** válasza:
26%

Lányom 20 ezret kap egy hónapban.Végülis olyan mintha azt kapná meg.Bár majd meglátjuk mi lesz,mert lassan már 6an leszünk a 4 helyett :)

36/N

2010. júl. 18. 20:17
 13/28 anonim ***** válasza:
10%
dehogyis, hüje vagy?:D
2010. júl. 18. 20:48
 14/28 anonim válasza:
78%
Mindez attól függ hogy milyen jól megy nektek :) ha annyira jól megy hogy a nyári izzadságot is 20ezresbe törlitek akkor ki nem szarja le hogy kinek adod? Viszont ha csóróság van én amondó vagyok inkább ételre költsd. De ha a családi költségvetés olyan közepes akkor döntsd el te! Ha jól tanul a gyerek akkor odaadhatod neki
2010. júl. 18. 22:18
 15/28 anonim ***** válasza:
42%

Lehet, hogy odaadnám, de akkor azt is elvárnám, hogy fizesse ki a rezsi ráeső részét és a kajába is szálljon be.

Hogy elbaszarintják a szülők a gyerekeket. Odaadni nekik, mert őrájuk kapják?! Ez ugye vicc?

Lehet zsebpénz, de nem hoznám összefüggésbe, hogy az neki jár, mert utána kapjuk.

Hol tart a világ!!!!

2010. júl. 18. 22:23
 16/28 anonim ***** válasza:

nekem eszembe se jutna elkérni...még a gyerek tartást sem..! pedig az csak 6000ft..én egyébként sem lenne rá szükségem hiszen ha kell akkor kérek pénzt és akkor kapok. azért meg hogy nálam legyen min "zsebpénz" felesleges, inkább a jogsira félreteszem amit kapnék is..

17/L

2010. júl. 18. 22:39
 17/28 anonim ***** válasza:
84%
Nekünk egyáltalán nem megy jól. De én 16 éves koromtól zsebpénznek megkaptam a családi pótlékot. De azon kívül más pénzt kb semmit nem is kaptam, a bérletemtől kezdve mindent abból kellett megvennem.
2010. júl. 19. 08:32
 18/28 anonim ***** válasza:
Én nem kaptam meg, csak kaptam belőle zsebpénzként, viszont, amint 18 lettem az árvaságimat a saját számlámra utaltattam, mert elegem lett abból, hogy apám minden pénzt eltűntet, és csak a tartozások vannak.
2010. júl. 19. 09:23
 19/28 anonim ***** válasza:
35%
Én nem kapom meg, pedig régen arra pályáztam, hogy kikérem az egy főre jutó nettó jövedelmem, de ebből sem lett semmi. Pedig rögtön meg lett volna az új telefon :P
2010. júl. 19. 11:28
 20/28 anonim válasza:
Ugyan még nem akkora a gyerekem, hogy zsebpénzt kellene adni neki, de úgy gondolom, hogy nem adnám oda neki. Illetve nem úgy hívnánk, hogy a családi pótlékot kapja meg,hanem valahogy úgy, mint az én szüleim csinálták, ha kértem és tényleg szükségem volt rá, akkor kaptam, de úgy, mint zsebpénz, nekem nem volt.
2010. júl. 19. 12:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!