Van egy 16 éves, Chron beteg lányom. Amikor nem vagyok itthon, szinte mindig számára nem megfelelő ételeket is eszik, amiktől utána nagson rosszul van. Hogy szoktassam le erről?
8!
Nem, nem csak azt tudja. De átlag ember elég nehezen állja meg, hogy ott van előtte pl a csoki és nem nyúl hozza.
A kérdező írja valahol, hogy otthon találja ezeket?
16 évesen én rég voltam olyan önálló, hogy ne csak azt egyem, amit otthon találok.
"Amikor nem vagyok itthon, "
Konkrétan a kérdés második mondata, de ne zavarjon.
"Konkrétan a kérdés második mondata, de ne zavarjon."
Én is akkor cigiztem otthon, amikor anyukám nem volt otthon. De ebből még nem következik, hogy anyukám cigijét szívtam, lévén nem dohányzott...
Leesik végre?
Nem csak otthoni kaját tud enni otthon, ha az anyja nincs otthon... Ennél szájbarágósabban nem megy.
De annak a válaszolónak is tökéletesen igaza van, hogy nem is elvárható hogy csak diétakompatibilis étel legyen otthon.
Nem 5 éves, aki nem tudja eldönteni, mit ehet.
Én cukros vagyok. Van cukros édesség otthon, mert elég, ha én eszem a háromszor drágábbat. Nekem elég belőle 1 db, nem is fér bele a diétába több.
Ne haragudjatok, de aki azt írja hogy ne legyen otthon olyan amit nem ehet annak van fogalma róla hogy amit megehet az 3-5x olyan drága???
Igen, van fogalmam. A párom refluxos, én laktózérzékeny. Mindenből csak olyat tartunk otthon, amit mindketten megehetünk, így nincs kísértés sem.
Nagyapám cukorbeteg volt, így náluk Mama mindent úgy készített, hogy mindketten ehessék. Náluk ráadásul extra nehezítésként Nagyapám egy fejsérülés miatt állandó éhségérzettel küzdött, valamint értelmileg is sérült kis mértékben, viszont a cukorbetegség miatt grammra ki volt számolva a napi ételadagja. Mindent meg lehet oldani, ha a család figyelembeveszi a másikat.
Tökmindegy, 18-as, a tényen nem változtat, hogy egy 16 évest nem védhetsz meg a félrezabálástól önmagában azzal, ha otthon nem tartasz.
De egyébként is van az a diéta, ami nem jó az egész családnak. Pl: én IR-es vagyok. Se a tk pékáruk, se az édesítők nem valók kisgyereknek, így pont azzal teszek jót, ha van más opció is, amit rajtam kívül ehetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!