Hogyan tudnék ebben jobban segíteni neki?
Figyelt kérdés
A nejemmel három közös kisfiunk van. 12, 10 és 6 évesek. A két kicsivel nincs különösebb probléma, abszolút kezelhető simulékony srácok, de a legidősebb már nem problémamentes. A legfőbb problémát az okozza, hogy nem ugyanúgy viszonyul hozzám és a nejemhez. Velem soha nem felesel, nem hisztizik, nem pattog, nem okoskodik, ha kérek valamit megcsinálja. Az anyjával pont a szöges ellentéte. Reggel a munkahelyemen már gyomorideggel veszem fel a telefont, mikor a feleségem hív, hogy mivel akasztotta ki a gyerek már megint. Úgy vannak nevelve, hogy tiszteljék a felnőtteket, a szüleiket, a nagyfiam viszont nem tiszteli úgy az anyját, ahogy kellene. És itt jön a kérdés, hogy én mit tehetnék? Annyira szeretnék valamit tenni, hogy ez pozitív irányba változzon, sőt a nejem is tőlem várna valamiféle segítséget, de egyszerűen tanácstalan vagyok, hogy mit tudnék tenni, ami segítene. A dolgot nehezíti, hogy mikor én is a színen vagyok nem csinál ilyeneket, még tetten sem tudom érni. Szóval mit tudnék segíteni?2019. szept. 18. 10:40
11/12 anonim válasza:
mi lesz veletek, a többi srác is elkezd kamaszodni és lázadni. legyél határozott és mondd meg neki, hogy vagy viselkedik az anyjával is vagy tőled se számítson semmi jóra és kész. rá kell hagyni, majd úgyis rájön, hogy ő a hibás.
12/12 anonim válasza:
1. Leülsz a gyerekkel és megmondod neki, hogy nincs több telefonálgatósdi, mindenben egyetértesz az anyjával, az van amit mond, nem kell felhívni téged.
2. Megtanulsz tiszteletteljesebben bánni a feleségeddel. Elhiszem, hogy szándékosan nem vagy tiszteletlen, de azt mondtad hangosak vagytok és vannak “ízetlen tréfáid”. Ami neked tréfa, az a gyereknek nem biztos, mégha vicceltek is, szerintem teljesen az jön le neki (mert részben így is lehet) hogy te vagy a főnök a háznál, az anyja csak másodlagos szereplő.
3. Ha nem készül el időben, mehet gyalog/busszal, bármivel, én nem várnék rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!