Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért lett ekkora divat...

Miért lett ekkora divat manapság így beszélni a fiatalok körében? Bővebben lent!

Figyelt kérdés

Idézet az egyik itteni kérdésből: "én cejetem, olyan kisz cukika:P egyyszer ugy lekapnám hogy aszt sze tuná fiju e vagy jááány:D :P"

Miért kell így beszélni? Mi ebben a jó? Ráadásul itt pont nincs, de amúgy meg a rengeteg emotikont szintén nem értem mi a haszna.

2010. júl. 14. 17:46
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
És ezek fognak eltartani 80 évesen. Ajjaj.
2010. júl. 15. 11:22
 12/30 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ők nem fognak eltartani 80 évesen! Mehetsz majd az idősotthonba, ha lesz rá pénzed.
2010. júl. 15. 13:52
 13/30 anonim ***** válasza:
100%
Ezen nem lehet változtatni...a többségnek tükrözi az értelmi szintjét. Az ikszdézés már b*szottul idegesítő, hogy minden mondat után ottvan, hogy xd, nem a valódi(régi) értelmében használják. A cejetemet akik írják, azokat ez jellemzi is. Még jó, hogy nincs a gyik.hu-n smiley, csak szöveg, mert MSN-en, ha nem lenne kikapcsolva, megőrülnék tőlük. A vesszőhasználat luxus, meg megértem én, hogy tetszik a lengyel nyelw, de amikor minden sima "v" helyett duplavé áll, hát az eléggé b*đsza az ember szemét, meg különben is sokkal könnyebb sima v-vel írni, mert a "w"-nél sokkal "jobb" helyen van ilyen szempontból...De ezt reggeltől estig, és tobbább lehetne sorolni, de a végén úgyis csak az marad, hogy nem lehet megváltoztatni...
2010. júl. 15. 17:28
 14/30 anonim ***** válasza:
100%

tegnap OO:11es vagyok

amikor elkezdtem msn-ezni kb.három éve akkor majdnem szóban is rövidítettem.2hetembe telt "leszokni erről".

az XD az majdnem mindenkinél"kötőszó".

amúgy nekem egyáltalán nem rontott az iskolai teljesítményemen.2 éve 4,2-es az álagom előtte pedig 4,6 volt.

fogalmazásaim sorra 4-5 lesznek.[remélem ez így is marad:)]

2010. júl. 15. 18:05
 15/30 anonim ***** válasza:
75%

Egyszerűen ez van. Bizonyára régebben is volt a fiatalok körében olyan szóhasználat, amitől az idősebb korosztály kiakadt.

Rohanó világ, mi meg lustulunk. Se haszna, se értelme.

Nem szeretem amikor az ismerőseim. Félig magyarul, félig angolul, minden szó végén h betű, v helyett w, rövidítések sorozata, és semmi vessző/ponthasználat.

És ami a legeslegjobban idegesít, egy NÉGY BETŰS SZÓT RÖVIDÍTENEK. (Hogy---> h.)

Ez többnyire annak a személynem az intelligenciáját mutatja.

15/L

2010. júl. 15. 19:25
 16/30 anonim ***** válasza:
100%

hát ezzel a "én cejetem, olyan kisz cukika:P egyyszer ugy lekapnám hogy aszt sze tuná fiju e vagy jááány:D :P"

egyetértek,hogy kib@szott gáz,de mondjuk ezek a smile-k néha jól jöhetnek érzelmek kifejezésére, :D,:P ilyesmi,szerintem nem olyan baj,ha valaki ezeket néha-néha használja...

2010. júl. 16. 08:29
 17/30 anonim ***** válasza:
67%
Teljesen egyetértek azzal, hogy a legtöbb ilyen tökéletesen felesleges és csak az iskolai fogalmazások kárára megy. Arról nem beszélve, hogy írásban egyre gyakrabban megjelenik az 'am' is. Az agyamra megy. Ez olyan, mintha valaki leírná, hogy 'ööööööööö' , mikor gondolkodik. Kíváncsi vagyok a levegővételek mikor kerülnek be a mondatokba, mondjuk az ékezetek helyére, ha már írásjelek nem maradtak? L27
2010. júl. 16. 11:18
 18/30 anonim válasza:
100%
Nekem is sok ismerősöm van és a falramászok mikor írják hogy : ojan cuksi wagy béjbi. meg ilyeneket. Az tény hogy én szoktam használni ezt: :D meg ezt: xD De csak mert mikor msn-en dumálok akkor úgye hangulatjelet ír helyette és így fejezem ki hogy tetszik e a dolog vagy sem. És annyira megszoktam hogy itt is jön.
2010. júl. 16. 11:44
 19/30 A kérdező kommentje:
Nem az a baj, hogy egyszer kétszer használják, hanem, hogy minden mondatba beleteszik.
2010. júl. 16. 11:59
 20/30 anonim ***** válasza:

én már 3-4 éve msn-ek és már szóba is megszoktam a LOL-t :D

a hangos nevetés szavát XD...na meg az XD- stb...

de ez <3 nálam felejtős meg a w :D

szval nálam a lol a smiley és szavar röviditése pl: stb, vmi,mind1,szval, ilyesmik.. szerintem az én koromba ez bőven belefér..

14/L :D

2010. júl. 16. 15:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!