Mit tennétek akkor, ha nácikkal vagy szovjetekkel szimpatizálna a fiatok/lányotok?
Sajnos ez kamasz hóbort. Történelmileg korrekt információkat adnék neki, megkérdezném, hogy egyetért-e még így is velük. (Nem szoktak.)
Nem tudja, mit jelent, csak a lázadást látja benne.
Honnan tudod hogy szimpatizál?
Engem is gyerek korom óta érdekel, a szakdogám is a náci Németországról írtam?
Volt hogy kb 30 ilyen könyv volt a szobámban erről a témáról de nem szimpatizálok velük. Honnan tudod hogy szimpatizál?
Szélsőséges nézetekkel csak korlátolt vagy ostoba emberek szimpatizálnak, ehhez elég körbenézni ilyen csoportokban. Sosem a magasan képzett, IQ és EQ téren kiemelkedő emberek hangoztatják.
Tehát ha a gyerekem ezeket követné, be kellene látnom, hogy szegény olyan ostoba, hogy meg kell védenem saját magától. Mivel az ész érvek itt nem hatnának, az érzelmeire hatva igyekezném felülírni a fejében a szélsőséges nézeteit az általam oktatott tanokkal. Mivel a gyerekem és köztem szoros, érzelmi kötődés áll, a hozzám fűződő szeretete valószínűleg elég lenne ahhoz, hogy azzal legyőzzem a vak gyűlölködését.
De ez csak elméleti gondolat. A gyerekem elég jó eszű és mi is kritikus gondolkodásra neveljük, hogy a fasiszta, demagóg propaganda vonatra ne lehessen felültetni érzelmi alapú manipulációval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!