Alsóban nálatok is van, hogy mindenki büntit kap egy gyerek rosszalkodása miatt?
Nekem 2 gyerekem jár alsóba, de még soha nem hallottam tölük, hogy bárkit is megbüntettek.
Olyat igen, hogy a tanárnéni megint elbeszélgetett az x gyerekkel. De konkrétan büntetést soha nem hallottam.
Söt a nagylányomnál elvileg lenne egy pad ami közvetlen a tanárnéni elött van, ahova a hangoskodó gyerekek ülnek ki, de oda versenyeznek a gyerekek ki ülhet a tanárnéni alé aznap, mert ott olyan jó...
Kollektív büntetéshez már elég elkeseredettnek kell lennie a tanárnak, ha más nem jut eszébe.
Nálunk volt ilyen, kikeltek magukból a szülők és az egyik tanárt emiatt ki is rúgta az igazgató.
A másik elnézést kért és törölte a büntetést.
Nem lehet hatásos, mert rendetlenkedőt nem hatja meg, a gyerekek meg csak utálni fogják aki miatt kollektív büntetést kapnak. Aztán gyerekek habitusától függ hogyan vezetik le, verik le a gyereken. A gyerekek utaljak azt a gyereket és soha nem hívják szülinapra, kirándulni, etterembe, moziba
Meg szülőkön, szülőin felállt egy szülő és mondta a gyerekek x hülyegyerek miatt kaptak kollektív büntetest, senki nem mondta gyereket nevelni könnyű, legyenszíves szülő menjen el nevelési tanácsadóba, neve mutatja az ilyen szülőknek van szívesen megmondjak neki hogyan nevelje meg a kölykét, a gyereket meg pszichológushoz mert nem normalis vagy kisegítőbe mert odavaló nem normális gyerekek közé.
Aztán kórházba került gyerek 3 hétre gyógyithatatlan betegséggel, azzal hívtak fel anyukát, nem így gondolták, de hál istennek nagyon örülnek a gyerekek és szülők hogy végre nem megy iskolaba a gyerek, ne iparkodjon a gyógyulással.
És mindez egy kollektív röpdolgozat miatt. Én nem gondolnám hogy bármiféle pozitiv hatása lehet egy kollektív büntetésnek.
Ezt így nem tartom jó ötletnek.
Van olyan helyzet, amikor sajnos nem lehet máshogy megoldani. Emlékszem olyanokra anno, hogy amikor az osztály nagy része meg volt bolondulva (értsd: 28-ból 20 kezelhetetlen volt) akkor az egész osztály nem mehetett ki délután a parkba, csak az udvarra. Itt kevésbé kollektív büntetésnek érződött, inkább következménynek, mivel egy tanítónéni volt, nem tudta egyszerre a huszat levinni az udvarra, a nyolcat meg a parkba, és teljesen érthető hogy nem indult neki a városnak húsz túlpörgött, lökdösődő, rohangászó hétévessel, mert tuti hogy valamelyiket elcsapta volna egy busz.
A fekete pont viszont más tészta, azt nagyon egyszerű beírni a rosszalkodónak, a többinek pedig nem, viszont olyan indulatokat szabadíthat fel a rosszalkodó felé, a jó gyerekek lelkében, és a tanító iránt, hogy marhára nem éri meg pedagógiai szempontból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!