Milyen idegen nyelvet érdemes választani egy iskolát kezdő gyermeknek? Melyikkel jár jobban angollal vagy némettel?
Az angol nyelv elkerülhetetlen a mai világban az alól már szinte senki sem lehet mentes. De hogyan jár jobban a gyermek; ha egyből az angollal kezd, vagy inkább némettel és majd később gimiben / álti. felsőben jön be mellé az angol?
Ezen dilemmázunk, hogy mit válasszuk a kisfiamnak szeptemberre. Mi időnkben még plusz pont járt a főiskolai felvételiken a nyelvvizsgáért, most már 1-2 nyelvvizsga nélkül fel sem veszik sehová az embert...
Néhány iskolai bemutatót végigjártam és mindenhol a németet reklámozzák (persze gondolom az óraszámok miatt is), de azt emelik ki, hogy alsóban amúgy is játékos a nyelvoktatás, de később jobban jár a némettel, mert német után az angolt kis ujjából ki fogja rázni.
Az idegen nyelv már most is "ragad rá" - mesékből 1-2 angol szleng, kifejezés, és most volt alkalma iskolai játszóházban némethez is és onnan is ragadt rá egyből.
Ami még nehezíti a dolgunkat ; van BTM kódunk enyhe fokú figyelmzavarra... Erre is mindenki mást mond, sokan azt mondják BTM-es gyereknek a német magas lesz, fejlesztő pedagógusok meg pont az ellenkezőjét vallják; jobb választás egy szigorúbb szabályrendszerhez kötött , de kiejtésben és írásban hasonlóbb nyelvet választani.
Válaszaikat előre is köszönjük szépen.
Köszönöm a hozzászólásokat.
Sajnos olyan opció nincs, hogy ne tanuljon nyelvet, a mi kerületünkben minden általános iskolában 1. oszt.-tól nyelvet kell választani, sőt sok olyan is akad, ahol már felsőben bejön az idegen nyelv (szóval még a gimi előtt).
Én annak idején angollal kezdtem (már az oviban, ált. iskola 8 évén keresztül és gimiben is tanultam angolt ill lett nyelvvizsgám), és általános iskola 5.től jött mellé a német.Általános iskolában kemény volt a német tanítás, gimiben már kb semmit sem kellett tanulnom németből, ott annyira gyenge volt (összesen 8 évet tanultam németből).
Németet sose szerttem meg, de már bánom hogy nem feküdtem neki abból is a nyelvvizsgának, mert azért olyan színten voltam, csak akkor már az egyetemi felvételikre készültem (fizika és társai).
Nagy lett bennem a dielmma továbbra is. Többen írták az olaszt , ill spanyolt is - ezeket a nyelveket mennyire tudja később hasznosítani a gyermek? - azon kívül hogy beszéli , lesz nyelvvizsga belőle mit ér vele?
Mert az angol értelemszerűen világ nyelv, de én utána a sorrendben a németet látom (bár lehet hogy rosszul gondolom).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!