Tényleg a tanár dönti el hogy tornázzon e a 2. os lányom mikor menstruál. Jogosan veszem zokon? Még is kérjek orvosi igazolást?
Azt mondta a kedves tesi tanárnő,hogy náluk igen is ez a szabály.Nem fogadják el az orvosi felmentést sem.
Az én időmben ha valaki görcsörlt akkor nem volt kényszerítve ,hogy futkározzon stb.egyszerűen megértették.
A tanárnő se mehet táppénzre minden hónapban egy hétre. Megértem, hogy görcsöl, és nincs kedve tesizni, de nem értek egyet azzal, hogy betegségként kell kezelni a menstruációt. Sok làny viselkedik ilyenkor úgy, mintha halálán lenne, és nekik mindent szabad, hisztizni is. Sajnos felnőttként is ezt viszik tovább.
Életünk kb. 20%-ban menstruálunk, amíg nem jön a klimax. Ezt el kell tudni viselni, meg kell tanulni együtt èlni vele. Később se vehet ki mindig szabit, ha megjön és fáj a hasa.
"A tanárnő se mehet táppénzre minden hónapban egy hétre."
A kislány se menne egy hétre táppénzre, hanem kimarad a testnevelés óra alól.
7 évesen menstruáció valami komoly hormon panaszra ad okot.
Èn iskolába sem vinném, hanem kivizsgáltatnám mi is ez, a kislánynak meg egy óriási sokk lehet 7 évesen menstruálni, mikor még azt sem tudja hogyan lesz a baba...
a tanárnő nem megy táppénzre, de vannak a súlyának megfelelő gyógyszerek, amiket beszedhet, és különben is, hol élsz te? tesiző tesitanár? ül a padon és pofázik/ordít. amúgy tényleg nem értem, hogy miért ilyen bszottnagy probléma még mindig magyarországon, ha valaki néhány napig nem bukfencezik,kidobósozik, vagy valami hasonlót baromkodik, amikor úgyis ezt kell csinálnia a fennmaradó többi napokon is. nem nagy veszteség, hidd el.
Kérdező: szerintem a tesitanár, osztályfőnök, igazgató a helyes sorrend. ha egyik se jön be, várunk vissza szeretettel, majd kiagyalunk valami újabb megoldást.
Nincs igaza a tanárnak, szegény kislány.
Minden esetre ez tényleg hormonális probléma. Ez gyerekkor, vidd dokihoz.
Én eüs vagyok, tényleg jó szívvel mondom.
Minden jót!
Mit mondott az orvos, hogy ennyi idősen már menstruál?!
Gonodolom voltatok orvosnál vele!
Amugy anno nekünk is könnyített tesi volt,mikor megvolt a vérzésünk.Nem problémáztak rajta.
Mindenképp vidd el a kislányodat orvoshoz. 7 évesen menstruálni nem természetes, attól hogy neked is ilyen korán kezdődött, ez csak az jelenti, hoyg neked is nem felismert hormonbetegséged volt.
Én mint szülő biztosan megértem, hogy ha ezeken a napokon nem tud tornazni. Én felnőttként is 1-2 napig a túlélésre jétszom. Ő meg egy 7 éves gyerek.
Ha nem is görcsöl valaki ilyenkor, önmagában a vérzés miatt legalább a széles terpeszeket és a hirtelen mozdulatokat jobb lenne mellőzni az első két napban, amikor a legerősebb. Arról nem beszélve, ha még fájdalmai is vannak mellé.
Nálunk is könnyített óra volt ilyenkor, a legintenzívebb gyakorlatokat nem kellett megcsinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!