Kisfiam szeptember 2-án (2018 évben) töltötte a 6. életévét?
Ne szúrj ki vele! 8 évesen az elsősök között már nagyon gáz.
És ha valami közbejön és évet kell ismételni? Nem feltételezem, hogy bukna, de pl közbejöhet egy hosszabb betegség, baleset, amivel összejön annyi hiányzás.
Miből gondolod, hogy 11 hónap múlva nem lesz iskolaérett?
Ezt ebben a helyzetben szerintem is szakember döntse el, ne a szülő.
Egy tavaszi-nyári gyerek esetében oké, szóljon bele a szülő, hogy kicsi még... de te azt akarod, hogy msfél-két évvel idősebb legyen a többinél :o
Vannak SNI-s iskolák, oda kéne iratni.
Sajnos a fejpénz miatt nagyon sok gyereket későn irányítanak át ilyen intézménybe.
te tudod... én is tiltakoznék az sni ellen, én is az az anyuka vagyok, aki nem akar címkét a gyerekre... és én is megtettem mindent, hogy ezt elkerüljem, de én a pedagógusainkkal együttműködve, velük egyeztetve.
Azt azért jó, ha tudod, ha nincs sni, nincs cimke, de nincs a suliban majd könnyítés vagy fejlesztés sem.
És 8 évesen elsőt kezdeni akkor sem jó dolgog. Nem mindegy, hogy szeptemberben lesz 8 éves a gyerek vagy mondjuk következő májusban. Baromira nem mindegy.
Kisfiamnak volt egy októberben 8 éves osztálytársa. Nincs fejlesztés, nem sni-s, "csak" hh. Pusztán csak azért kezdte 8 évesen, mert a szülőnek egyszerűbb volt együtt hordani a tesóval oviba és amikor a tesó is iskolaköteles lett, együtt hordani iskolába. Vagyis nem érdekelte. Nem volt bizottság előtt, tehát lehetséges. De bizottság nélkül ezt kijátszani inkább nemtörődömségre vall, még ha nem is az van mögötte és értem az érveidet.
Tehát nem akarod, hogy a gyereked SNI-s legyen, de azt akarod, hogy 8 évesen legyen első osztályos, mindezt úgy, hogy már most pontosan tudod, hogy egy év múlva sem lesz iskolaérett?
Ezért inkább 8 évesen járatnád 6 évesek közé elsőbe?
Speciális, a gyerek igényeinek megfelelő iskola kell neki, nem óvoda 8 éves koráig ....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!