Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Az osztályfőnök bármit megtehet?

Az osztályfőnök bármit megtehet?

Figyelt kérdés
2.os a fiam nehezen olvas. hajlamos elkalandozni a figyelme.. faggattam, hogy mi az oka.. erre elmesélte, hogy ordibál velük meghúzta a fülét, a fejét szokta kopogtatni hogy gyorsabban. oké nem úgy halad,de azért ezek a módszerek nem hiszem, hogy fejlesztő hatásúak.
2018. szept. 25. 08:28
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

„egy figyelemzavaros gyereket vissza hozni a tanterembe figyelmileg is csak igy lehet sokszor.”

Nekem enyhén figyelemzavaros a fiam. Az egyik tanítónője elsőben azt mondta, ha odasétál hozzá, mikor látja, hogy elkalandozott (nem zavarta az órát, csak éppen mondjuk tök máson gondolkodott), és megsimogatja a fejét, akkor rögvest „visszatér közéjük”.

Tehát így is lehet… illetve lehetne, mert közvetlenül utána közölte, hogy de hát neki nincs ideje erre. :) Így inkább nálunk is maradt a szívatás, ordibálás, megalázás, amitől a gyerek egyre jobban elidegenedett az iskolától. A másik tanítónőnk kerek perec közölte, hogy az a gond, hogy még nem tudták betörni a gyereket.

Váltottunk végül, és megérte. Szerintem ha egy pedagógus nem dicsér soha, és minimális differenciálásra sem hajlandó, akkor ott túl sok beszélgetésnek nincs értelme vele, úgysem fogja megérteni, amit mondasz neki.

2018. szept. 26. 08:17
 12/14 anonim ***** válasza:
70%

Az én gyerekem is figyelemzavaros, és bizony nagyon pedagógusfüggő, hogy hogyan kezelik.

Van, aki hagyja, mert tudja, hogy 10-15 perc kell neki, hogy felvegye az órája ritmusát és utána nincs gond. Van, aki hangosabban szól rá (esetleg még kiabál is -nem konkrétan vele, honem az osztályban általában felemeli a hangját) és ettől a gyerek visszazökken. Van buksi-simis tanítónénink is (kb semmit nem használ, gyerek rámosolyog és ugyanúgy nem tudja, hogy hol tartanak), és bizony van olyan is, aki képes arra, hogy másodperceken belül lereagálja, hogy kezd eltűnni a fiam az órájáról, és akármilyen munka közben is képes azonnal visszarántani a jelenbe. Van, hogy ez asztalra csapás, vagy fejkopogtatás, de van, hogy csak egy plusz feladat kell neki, esetleg egy kis szeretgetés. Minden a körülményektől függ.

2018. szept. 26. 08:41
 13/14 anonim ***** válasza:
59%
Nekem is figyelemzavaros fiam van de őt mai napig inkább a padsór első sorába kell űltetni mert különben elkalandozik figyelme ha rászolnak akkor -vissza jön a terembe.
2018. szept. 27. 20:58
 14/14 A kérdező kommentje:
Bementem az igazgatóhoz és elpanaszoltam a bajom. Rászólt a tanárra az visszafogta magát és azóta jobb a kedve a fiamnak. És szépen halad. Minden házit megcsinál önállóan!
2018. okt. 12. 16:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!