Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Megtehet ilyet az osztályfőnök...

Megtehet ilyet az osztályfőnök? Szóljak az igazgatónak?

Figyelt kérdés
Októberben történt az eset,aznap nem volt tanítás scak ilyen beöltözős-nap,és a felénél elmentünk a barátnőmmel,alapból rosszul volt,én meg nem akartam ottmaradni. Pár napig ordított ofő,kaptunk igazolatlant,osztályfőnökit. Egyébként ez volt az első lógásom,soha életemben nem lógtam,azóta sem. Most tudtam meg,hogy a lógás után pár nappal ofő felhívta barátnőm anyját,és kb kibeszélte az egész scaládomat. A családom számára egy ismeretlen embernek! Olyanokat mondott,hogy anyámnak állandóan más pasija van,apám jobbikos gyűlésekre jár,és hogy tesómat kirugták egy suliból. Az még hagyján,hogy fogalmam sincs,hogy honnan tudja ezeket,de hogy van joga ezeket elmondani? Olyna ideges vagyok,szétszakad mindjárt a fejem. Egyáltalán a politikai nézet hogy jön ahhoz,hogy ellógtunk,vagy ez aalpján hogy lehet megitélni egy embert? És ha anyámnak 100 pasija lenne ofőnek ahhoz sem lenne semmi köze. Ti mit csinálnátok a helyemben? Igazgatónak el szeretném mondani,csak nem merem. Barátnőm is megkért rá,hogy ne mondjam el,mert az anyja is megkérte rá,nemhiába csak most mondta el. Mit tegyek?
2012. jún. 11. 18:55
 1/8 anonim válasza:
Fejeld meg ofődet :D ;D
2012. jún. 11. 19:08
 2/8 A kérdező kommentje:
Hát legszívesebben most lerugdosnám a 10. emeletről. Csak azzal én szívnék.
2012. jún. 11. 19:09
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Valóban helytelenül járt el a tanár. Talán ha nem akarnak az igazgatóhoz menni, akkor a szülők beszélhetnének a tanárral, és jelezhetnék, hogy a következő ilyennél az igazgatóhoz fordulnak, semmiképpen ne higgye azt, hogy ez normális így.
2012. jún. 11. 19:10
 4/8 anonim ***** válasza:
Szerintem ne mond el. Egyrészt necces, hogy tudod bizonyítani (pl barátnőd anyja igazolna téged?). Másrészt még ha az igazgató el is hiszi, hogy a tanárod ilyeneket mondott nem tud csinálni semmit (nincs bizonyíték). Szerintem sem oké, hogy a tanár ilyeneket terjeszt a családodról, de ebből az egészből csak te tudsz rosszul kijönni.
2012. jún. 11. 19:12
 5/8 anonim ***** válasza:
Ahhoz, hogy ügyet csinálj belőle, kell a bizonyíték. Megjegyzem, nem tapasztaltad személyesen a dolgot, ezért kezeld nagy körültekintéssel. De azért légy résen az ofőddel kapcsolatban, hogyha fúrást tapasztalsz, bizonyíthasd.
2012. jún. 11. 19:15
 6/8 A kérdező kommentje:
Hát azt nemtudom,hogy igazolná-e. Barátnőm szerintem igen, Elmegyek ebből a suliból,alapból utálom,ez pedig betett mégegy lapáttal. Ráadásul több o.társamnak is van ahsonló problémája ofővel,vájkál a családokban,találgat,mikor a történetek 5%-át sem ismeri,de ő azt úgy adja le,mintha az lenne az igazság. Elegem van ebből a nőből.!
2012. jún. 11. 19:20
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
nekem is volt egy ilyen hulladék, semmirekellő osztályfőnököm. én csak megsúgnék neki annyit, hogy egy osztályfőnöknek nem a degradálás lenne a dolga, hanem az, hogy minden körülmény ellenére terelgesse a gyereket a jó irányba, és ne merje minősíteni család alapján - akkor sem, ha tényleg gázok lennének a szüleid -, és mint pedagógus, szarul végzi a munkáját, és ha még egyszer hasonló dolgot tapasztalsz, el fogod mondani a vezetőségnek - más gyerekek védelme érdekében -, hogy nem végzi jól a munkáját, ezért tanácsolják el. :) felháborító, szembeköpném az ilyet.
2012. jún. 11. 22:02
 8/8 gargamella válasza:
sztem a legeredményesebb az őszinteség,főleg ha úgyis elmész..nagy mosollyal kérdezd meg tőle,miket beszél,szemtől szembe....
2013. jan. 17. 20:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!