Osztályozó vizsgára bocsájtottak hiányzás miatt. Az osztályfőnököm a vizsga előtt 5 nappal jelentette be, hogy mennem kell. Követett el hibát?
Osztályozó vizsgán nem az 5 nap alatt szerzett tudásodat fogják értékelni, hanem a tanév tartalma alatt szerzett ismereteidet kérik számon.
Amennyiben reális elvárás lenne, hogy egy tanév anyagát 5 nap alatt tanuld meg, akkor teljesen felesleges lenne 100-300 órában tantárgyakat tanulni 9 hónapig. Elég lenne 1 hétig iskolába járni.
Az osztályfőnököd azért nem hibázott, mert 5 nap alatt csak az ismereteidet kell felfrissíteni, nem pedig megtanulni az elmúlt évet. Ugyanis amikor hiányoztál, akkor a pótlási kötelezettséged megvolt, amelyet teljesíteni kellett.
Az osztályozó vizsgának pont az a lényege, hogy megismerje, a hiányzásaid ellenére kellően eleget tudtál-e tenni a pótlási kötelezettségednek, és elsajátítottad-e a tananyagot kellő mértékben. Ezt vizsgálják vele.
Emellett az osztályfőnököd azért sem hibázott, mert a hiányzásaiddal és az osztályozhatóságoddal te magad is tisztába kellett, hogy legyél: minden iskolában szabály van arra, hogy mennyit lehet hiányozni és hány jegyednek kell lenni ahhoz, hogy zárható legyél.
Szia. :)
Neked hány óra igazolt hiányzás után kell ezt az osztályozó vizsgát megcsinálnod ?
Csak mert elvileg én is közel vagyok hozzá, de viszont nekem a kórházban töltött idő miatt gyűlt ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!