Nálatok hogy működik ez a "kiveszem a gyereket a napköziből"?
A következő gondolom kötelező lenne.
Nem,nem kötelező.
Az iskolának kötelező a felügyeletet biztosítani.
Nálunk sincs óra délután, a tanulószoba egy vicc.Ott van a gyerek 4ig, de se nem tanul, a lecke sincs kész.
Suliban van formanyomtatvány.Nekem ebéd után jön haza a hetedikes lányom.
nalunk nem kotelezo a napkozi.
ev elejen mindenki kitolt egy papirt,hogy elore lathatoan melyik nap,meddig lesz a gyerek.
de ez szabadon valtoztathato egy egyszeru uzenobe irassal,esetleg tanarral szemelyesen megbeszelve.
ezen felul van az uzeno hatuljaba beragasztva egy lap,azon egyszeri alkalmakra lehet beirni,hogy mikor joj haza a gyerek.
nalunk mindket fiamnal alsoban ugy volt,hogy csutortokig 4 ig voltak,penteken pedig ebed utan jottek haza.
lecke mindig kesz a napkoziben.elvetve fordul elo,hogy marad.
Simán dönthetsz úgy, hogy nem lesz a gyerek napközis.
Mi amikor a könyvekért mentünk, akkor egy papíron rajta volt, hogy átvetted a könyvet, kérsz-e napközit, illetve ennivalót, ha ott nyilatkoztál, hogy nem tartsz igényt a napközire, meg az étkezésre sem, akkor nem kell napköziben lenni a gyereknek, sem ott ennie.
Az én fiam sem napközis. Nagymama itthon van, tehát a felügyelet, étkezés megoldva, minden mást pedig akkor csinálunk, ha a férjem, meg én hazaérünk a munkából. A napköziben amúgy is csak azt nézik meg esetleg, hogy kész-e a házi, azt már nem, hogy jól van-e megcsinálva, plusz nem gondolnám, hogy gyerekenként foglalkoznak velük, tehát semmi értelmét nem láttam a napközinek. Itthon amit nem tud, segítek neki, ellenőrzöm, hogy jól csinálta-e meg, plusz gyakorlok vele. Nálunk működik.
Gondolom azert "kotelezo "az iskolanak min. alsoban, mert megsem mehet haza a gyerek, ha a szulok dolgoznak.
Persze ha meg tudod oldani es otthon a hazit is vegigtanulod a gyerekkel, kikerheted, szerintem a suli csak orul a kevesebb napkozisnek.
Tanarokkal beszelj eloszor, mert itt mindenkinel maskepp lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!