Szerintetek érdemes német tagozatra iratni első osztályban a gyereket?
Ez heti 6 német órát jelentene (nemzetiségi német osztály, 5 nyelvóra, és 1 egyéb), viszont aki nem választja a németet, azok is egy osztályba kerülnek, csak nekik a német órák helyett ilyen tanulószoba jellegü foglalkozás van, pl. korrepetálás, ilyenek. Tehát ők sem mehetnek haza annyival előbb, illetve nekik heti 1 angoluk van a német helyett.
Nem tudom mi legyen, mert nem akarom nagyon leterhelni se a gyereket a heti 6 némettel, az ugye plusz tanulnivaló, plusz házi feladat, viszont ha nem is választunk németet akkor is bent kell ülnie az iskolában.
Angolt igy harmadiktól tanulnának. Oké hogy kell majd a 2 nyelv később, főleg diplomához, persze még ki tudja hogy alakul, csak nem tudom h már első osztálytól tanulja-e ilyen intenziven.
Én is első osztályban kezdtem a németet, összesen 13 évig tanultam, de semmivel nem vagyok előrébb, mint aki később kezdte. Ugyanúgy gimiben nyelvvizsgáztam, ahol angol kéttanos voltam. Németből 10.-ben, angolból 11.-ben középfokoztam, pedig utóbbit a nulláról kezdtem 9.-ben.
Ha az én gyerekem lenne, nem terhelném egyelőre. Épp elég nagy az elvárás idegen nyelv nélkül is a kisiskolásoktól. Más az, ha oviban játszva tanulnak, az szuper dolog, de kötött tanterv szerint elég kemény tud lenni. Rokon gyerekek, ha kimaradnak betegség miatt 1-2 hétre, alig győzik behozni a lemaradást, pedig mind 4-es, 5-ös tanuló.
Én vinném. Még az ő szintjükön tanulják dalokat, verseket, nem tanulnak nyelvtant, mivel még magyarul sem tanulták, így németül is akkor fogják, amikor a magyart, gondolom párhuzamos oktatás lesz, ugyanígy az írásnál.
Én beadnám, semmilyen hátránya nem fog belőle származni.
Te ismered a gyereked:
-mennyire terhelhető
-mennyire tanul könnyen/gyorsan
-mennyire okos
Van olyan gyerek aki kirázza az ujjából és meg sem kottyan neki, valaki meg képtelen erre 6-7 évesen és csak kudarcot okoz. Óvó néniket érdemes megkérdezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!