Szülőként hogy viszonyultok ahhoz ha valamiben nem osztjátok a suli álláspontját?
Arra gondolok ha valami értelmetlen feladatot kap a gyerek, vagy csak egyszerűen túl sok neki valami. Milyen tanácsot adok a gyereknek az ilyen helyzetek megoldására?
Alsós gyerek szülőjeként kérdezem.
Na, ez már konkrét kérdés.
Nos, ha ellenőriztem és tudja annyira, amennyire elvárhatja másnap a tanár, akkor azt mondanám, hogy vegyük úgy, hogy elolvasta (ha holnap kérdezik, nyugodtan mondja azt, hogy elolvasta ötször), és nyomás ki a kertbe vagy a játszótérre! Szaladgáljon, hintázzon, homokozzon, vagy rakosgassa a kavicsait, gesztenyéit ebben a kellemes időben!
"Konkrét példa: olvassa el otthon 5x azt a szöveget, amit órán már 10x elolvasták és már nagyjából fejből tudja. Mivel a tartalmát ismeri nincs kedve többször ugyanazt elolvasni. Erre azt mondtam neki, hogy ezt felőlem kiválthatja azzal ha helyette mást olvas, ami érdekli és újdonság számára."
ha nem memoriterről van szó és vissza tudja mondani a tartalmát, akkor én sem erőltetném az olvasást. Nálunk tavaly ezért nem ment, mert a suliban elolvasták, és aztán otthon kb emlékezetből mondta a könyvre bambulva.
Ha 5x kell elolvasni akkor 5x olvassa csak el .ez feladatt
Lányomnak is volt a héten ilyen olvasás feladat olvasa el 3x el is olvasta ,pedig az iskolába is elolvasták többször .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!